« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREDRASUDE

Nožem napao turiste jer je mislio da su "gay"

Mladi Beograđanin uhićen je zbog napada na dva njemačja turista

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Blic)
Više o

Srbija

,

Beograd

,

homoseksualci

,

napad

,

turisti

18-GODIŠNJI Kristijan Živanović iz Beograda uhićen je jučer ujutro, nekoliko sati nakon što je na Adi Ciganliji nožem izbo 18-godišnjeg njemačkog državljanina Dominika Muellera i njegovog maloljetnog sunarodnjaka P.R. Živanović je mladiće napao jer je mislio da su homoseksualci.

Mladi je nasilnik uhićen u svojoj kući i Beogradu, a kad je policija došla po njega nije se opirao. "Prilikom pretresa našli smo nož kojim je izvršen napad, kao i ukradene telefone, novac i zlatni lančić. Na saslušanju je optuženi priznao napad, ali je rekao da pljačka nije bila njegov motiv. Na naše iznenađenje, kazao je da ga je živciralo što su se njemački državljani ljubili i grlili na šetalištu", rekao je za Blic izvor iz beogradske policije.

Neslužbeno se doznaje da su se dva Nijemca u trenutku napada vraćala iz kluba "Peoples" na Adi. Živanović ih je presreo nedaleko od kluba i uz prijetnju nožem natjerao ih da mu predaju mobilne telefone i novac. Nakon toga je Muellera ubo nožem u leđa, dok je mlađem Nijemcu zadao nekoliko udaraca. Nakon napada se pješice udaljio u nepoznatom smjeru.

Njemačke turiste na šetalištu brzo su priskočili u pomoć okolni prolaznici te je pozvana policija i Hitna pomoć. Mladići su prebačeni u Urgentni centar, gdje je Mueller hospitaliziran zbog ozljede grudnog koša, dok je P.R. pušten kući. Kristijan Živanović policiji je otprije poznat po krađama i razbojništvima. Donedavno je radio kao zaštitar u jednom klubu na adi, ali dobio je otkaz. Na svom Facebook profilu je postavio sliku s pištoljem u rukama, a član je grupa protiv održavanja gay parade u Srbiji.

13.08.2010. 08:28:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh