« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - 24. prosinca

U blagdansko vrijeme uživat ćete u hvatanju zločinaca i u potrazi za smislom postojanja

Fotografija vijesti
Više o

Sherlock Holmes

,

Cinestar

,

Movieplex

,

novo u kinima

,

info zagreb

,

film I to se zove ljubav

Na Badnjak u kina dolaze dvije nove priče. Zajedno sa Sherlockom Holmesom otkrivajte najskrivenije tajne zločinaca, a uz Jennifer Aniston i Stevea Zahna pođite na zanimljivo romantično putovanje i prepustite se smijehu.

Povratak Legende

Istražitelj Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) proslavio se otkrivanjem istine u najkompliciranijim slučajevima i misterijima. Dr. John Watson (Jude Law), vjerni pomoćnik, neizostavan je partner u hvatanju zločinaca svih vrsta. No, uvijek naiđe onaj jedan slučaj koji i najvećeg detektiva svih vremena može ostaviti zbunjenog. Lord Blackwood (Mark Strong) počinio je niz ritualnih i brutalnih ubojstava i sad je uhvaćen. Sprema mu se smaknuće prije kojega izjavljuje da mu smrt ne može ništa. Nakon što je Blackwood navodno uskrsnuo, u Londonu nastaje panika. Na scenu stupa ponovo Sherlock Holmes...

 

Film je izazvao veliki interes prvenstveno zbog legendarnosti glavnog junaka, ali i zbog Guya Ritchija koji je film režirao. Istinski ljubitelji Holmesa mogli bi ostati iznenađeni - naime, mnogo je akcije, efekata, utrke, montaže, glazbe što inače nije karakteristično za priče o Sherlocku Holmesu. Ova verzija za 21. stoljeće mnogima će se dopasti, ali bit će sigurno i onih razočaranih.

Tko sam, što sam i kud idem?

Romantična komedija (I to se zove ljubav) pravo je rješenje za one koji u ovo blagdansko razdoblje traže malo smijeha. Priča ide ovako: Sue (Jennifer Aniston) dolazi u jedan motel u Arizoni čiji su vlasnici Mikeovi (Steve Zahn) roditelji. Nakon jedne boce vina stvari se počinju prtvarati u avanturu - dvoje ljudi putuje državom u potrazi za vlastitim smislom. Mike je sanjar, a Sue ukočena. Mike luta bez cilja, Sue je opsjednuta time da mora učiniti nešto važno i veliko u životu. Kad se vrati bivšem dečku Jangou (Woody Harrelson) kojeg je jogurt vinuo u svijet bogatih, ukazuje joj se prilika da vodi njegove humanitarne poslove. No, Mike, pronašavši nešto za što se vrijedi boriti, ne odustaje od nje - njihovo putovanje pokazat će im kako je glavni smisao njihovog postojanja da završe skupa.

Nažalost, to putovanje se nije baš dopalo kritičarima. Film je dobio osrednje ocjene - nekima je čak i smetala kombinacija Aniston-Zahn, ali nitko ne osporava da je nekoliko scena zaista smiješno i zabavno.

Oba filma možete pogledati u Cinestaru od četvrtka, 24. prosinca.

U kinima se još uvijek prikazuju:

"Avatar" - Jake Sully je bivši marinac prikovan za invalidska kolica. Regrutiran je i poslan na Pandoru, daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji. No, Pandorina atmosfera je otrovna, pa je stvoren Program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na biološko tijelo na daljinsko upravljanje koje može preživjeti na smrtonosnom Pandorinom zraku..

"Stari frajeri" (Old Dogs) komična Disneyeva priča o dvojici najboljih prijatelja čiji životi se potpuno preokrenu kad su odjednom prisiljeni brinuti se za sedmogodišnje blizance.

"The Box" (Kutija) se temelji na istoimenoj priči autora Richarda Matesona objavljenoj u Playboyu 1970. godine. Norma i Arthur par su koji nije pošteđen problema. No, njihove muke poprimaju sasvim drugačiji oblik zahvaljujući čudesnoj kutiji koja im može riješiti sve novčane probleme. Dovoljno je samo pritisnuti dugme. Ali, ima jedna caka - svaki put kad se to dugme stisne, jedna osoba biva ubijena.

Filmovi se prikazuju u Cinestaru i Movieplexu.

23.12.2009. 20:20:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh