« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - 04. veljače

Ovoga tjedna moći ćete uživati u nagrađivanom domaćem fimu "Crnci", u za Oscara nominiranom "Ni na nebu, ni na zemlji" te u animacijskoj uspješnici "Oblačno s ćuftama"

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

zagreb-info

,

novo u kinima

,

film Crnci

,

film oblačno s ćuftama

,

film Ni na nebu ni na zemlji

Ako nemate ideju kako se zabaviti narednih nekoliko dana, predlažemo vam da posjetite zagrebačka kina u prepustite se u pričama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U ponudi su komedija, ratna drama i animacija.

Ni na nebu, ni na zemlji

Redatelj Jason Reitman, koji se proslavio filmskim hitom „Juno" za koji je bio i nominiran za Oscara, ove godine vraća se u trostrukoj ulozi - kao producent, scenarist i redatelj - komedije „Ni na nebu, ni na zemlji" u kojoj glavnu ulogu tumači oskarovac George Clooney.

Clooney glumi Ryana Binghama, korporativnog eksperta koji gotovo non-stop putuje zrakoplovima. Uskoro će upoznati i djevojku svojih snova, koja također voli često putovati avionima. Međutim, sve će to pokvariti Ryanov novi mladi proteže sa svojim potpuno drugačijim poslovnim idejama te narušiti do tada vrlo staložen i sretan Ryanov život...

Dobitnik nagrade Zlatni globus za najbolji scenarij! Šest nominacija za nagradu Oscar uključujući one za najbolji film, režiju i scenarij. Sve su to podaci koji dovoljno govore o kvaliteti filma. Možete ga pogledati od 4. veljače u Cinestaru.

Hrana s neba

Temeljena na popularnoj dječjoj knjizi, "Oblačno s ćuftama" je priča o neobičnom gradu u kojem hrana pada sa neba poput kiše i njegovim još neobičnijim stanovnicima... Mladi genij mora spasiti svijet kada njegov prehrambeni izum zakaže, stvarajući mesne okruglice veličine automobila i kukuruz veličine Eiffelovog tornja koji prijete uništenjem Zemlje...

Sve se vrti oko izumitelja Flinta Lockwooda i oštroumne meteorologinje Sam Sparks i njihovog nastojanja da istraže zašto u njihovom gradu s neba ne pada kiša već hrana. Istovremeno, Flintov stari „prijatelj" Brent nastavlja ga maltretirati kao što je to činio kad su bili klinci, a Shelbourne se želi dočepati Flintovog posljednjeg izuma koji bi trebao svakome učiniti život ljepšim. Oblačno s ćuftama možete pogledati u Cinestaru i Movieplexu od 4. veljače.

Dečki za prljavi posao

Rat. Grad pod opsadom. Primirje je netom proglašeno, a vod Crnci koji je obavljao prljave zadatke treba biti rasformiran. Ivo, zapovjednik voda koji je izgubio tri svoja člana priprema akciju izvlačenja njihovih tijela iz šume u kojoj su poginuli i usprkos primirju akciju potapanja brane koja će nanijeti veliku štetu neprijatelju. Preživjeli članovi voda, mučeni svaki svojim osobnim krivnjama i dilemama, kreću u akciju. U akciji, koja se događa u šumi, neprijatelja kog traže naći će tamo gdje su se najmanje nadali - u sebi samima.

Ljubljana Internationa Film Festival 2009, Ljubljana, Slovenia - službena konkurencija - nagrada: glavna nagrada natjecateljskog programa Film Festival Cottbus 2009, Cottbus, Njemačka - službena konkurencija - nagrade: FIPRESCI, nagrada za najbolju režiju Mumbai Film Festival 2009, Bombaj, Indija - program World Cinema Zagreb Film Festival 2009, Hrvatska - službena konkurencija Cinepecs Moveast International Film Festival 2009, Pecs, Mađarska - službena konkurencija Durres International Film Festival 2009, Drač, Albania - međunarodna konkurencija Sarajevo film festival 2009, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - službena konkurencija Pula film festival 2009, Pula, Hrvatska - nacionalna konkurencija - nagrade: Zlatna arena za režiju, za najbolju mušku sporednu ulogu i ton. Eto, to su nagrade-nominacije koje je pokupio ovaj film i koje potvrđuju da se radi o zaista kvalitetnom uratku, što je u posljednje vrijeme prava rijetkost kad je u pitanju hrvatska kinematografija. No, najbolje je da se u to uvjerite sami. "Crnci" se prikazuje u Cinestaru i Movieplexu od četvrtka, 04. veljače.

U kinima se još uvijek mogu pogledati "Previše je složeno" - Jane Adler (Meryl Streep) je majka troje odrasle djece, vlasnica uspješne pekarnice/restorana u Santa Barbari. Deset godina nakon razvoda još uvijek ima prijateljski odnos sa svojim bivšim suprugom, odvjetnikom Jakeom (Alec Baldwin). Međutim, kada Jane i Jake zbog proslave diplome njihovog sina otputuju izvan grada, situacija postaje složena.

Zatim priču o čovjeku na Mjesecu - Sam Bell (Sam Rockwell) ima još dva tjedna do kraja trogodišnjeg ugovora kojeg je potpisao s tvrtkom Lunar Industries. Tijekom te tri godine, Samov posao bio je skupljanje i slanje Heliuma-3 na Zemlju. Budući da nema direktnu komunikaciju sa Zemljom, osim poruka njegove vlastite žene koje s vremena na vrijeme stignu, Samov jedini prijatelj je GERTY, inteligentni kompjuter čija je funkcija brinuti se za njegove dnevne potrebe. Najkomercijalniji hororac današnjice i svih vremena "Paranormalno" - mladi par ne može mirno spavati jer nepoznata sila opsjeda njihovu kuću.

03.02.2010. 20:39:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh