« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
SJAJNO!

Novo Kingstonovo malo čudo

Kingston izdaje hardversko šifrirani eksterni SSD za zaštitu podataka s ekranom osjetljivim na dodir

Ironkey
Ironkey (Arhiva)
Više o

Kingston

,

SSD

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica koja se bavi flash memorijom tvrtke Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima, danas je objavila izlazak najnovijeg dodatka za njenu liniju proizvoda sa lozinkom, IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD (VP80ES). Ovo označava prvi Kingstonov inovativni eksterni SSD neovisnom o OS-u sa zaslonom osjetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom za zaštitu podataka.

Korištenje IronKey VP80ES jednako je prirodno kao i otključavanje pametnog telefona jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem za prijenos datoteka. Uz intuitivni zaslon osjetljiv na dodir u boji i FIPS 197 certifikaciju s XTS-AES 256-bitnom enkripcijom, VP80ES je dizajniran za zaštitu podataka, a istovremeno je jednostavan za korištenje. Disk je idealan za zaštitu od Brute Force napada i BadUSB-a s digitalno potpisanim firmware-om za sve korisnike, od malih do srednjih poduzeća (SMB-a) do kreatora sadržaja. Njegove sigurnosne mjere vojne razine čine ga znatno superiornijim u odnosu na internet i usluge u oblaku za osiguranje važnih informacija o tvrtki, dokumenata ili slika i videozapisa visoke rezolucije.

Uz jednostavnost korištenja i hardversku enkripciju, VP80ES nudi dodatne značajke za zaštitu podataka, poput opcije više lozinki (administrator/korisnik) s načinima rada putem PIN-a/lozinke i podesivim pravilima lozinke. Uz opciju administratora, birajte između načina rada s brojčanim PIN-om ili pristupnom frazom, postavite podesiva pravila za lozinku ili omogućite proširene sigurnosne opcije kao što su maksimalni broj pokušaja dijeljenja lozinke, minimalna duljina lozinke od 6-64 znaka, alfanumerička pravila lozinke, automatsko isključivanje za zaključavanje diska, nasumični raspored zaslona osjetljivog na dodir i Secure-Erase kako biste osigurali maksimalnu zaštitu vaših važnih datoteka. Administratorska lozinka može se koristiti za oporavak podataka i pristup ako se zaboravi korisnička lozinka. Dodatan razlog za manju brigu je VP80ES-ova zaštita od Brute Force napada koja kriptografski briše disk ako su administratorska i korisnička lozinka postavljene prema zadanim postavkama pogrešno unesene 15 puta1 zaredom. Ipak, nemojte se bojati zaborava svoje lozinke: uz korištenje znaka 'razmak' može biti lakše zapamtiti lozinku kao popis riječi, nezaboravnog citata ili teksta iz omiljene pjesme. Inače, 'PIN pad' se može koristiti za otključavanje VP80ES, baš kao i na mobilnom uređaju. Kako biste smanjili neuspjele pokušaje prijave i frustraciju, dodirnite gumb "oko" kako biste vidjeli unesenu lozinku. VP80ES dolazi u paketu s putnom torbicom od neoprena i dva USB 3.2 Gen 1 adapterska kabela za jednostavno povezivanje s računalima I drugim uređajima koji podržavaju USB Type-C® ili Type-A, što ga čini savršenim suputnikom koji omogućuje prijenosnu produktivnost i praktičnost kod korištenja zaštićenih podataka i sadržaja kada ste u pokretu.

"Kako sve više i više ljudi nastavlja raditi od kuće i izvan vatrozida tvrtke, želimo pružiti korisnički prilagođene mogućnosti većeg kapaciteta s razinom vojne sigurnosti za mala i srednja poduzeća kako bismo nadopunili naše postojeće šifrirane USB diskove", rekao je Oscar Escayola Kaloudis , EMEA Flash Business Manager, Kingston. "IronKey Vault Privacy 80ES čini upravo to. Između zaslona osjetljivog na dodir u boji, bezbrojnih sigurnosnih značajki i njegovog malog oblika, korisnici mogu uistinu kontrolirati svoje podatke u vlastitim rukama."

Kingston IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD dostupan je u kapacitetima od 480 GB, 960 GB i 1920 GB i podržan je ograničenim trogodišnjim jamstvom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Za više informacija posjetite kingston.com.

28.05.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh