« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ERA KRALJEVA

Novinari HTV-a pozdravljaju Hloverkinu smjenu

Odlazak Hloverke Novak Srzić ima smisla jedino ako su oni koji će je zamijeniti shvatili da se političko-interesna trgovina ne isplati, kaže Zoran Šprajc

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

HRT

,

Denis Latin

,

HTV

,

Hloverka Novak Srzić

,

Aleksandar Stanković

,

Elizabeta Gojan

,

Zdenko Duka

,

Zoran Šprajc

,

Nikola Kristić

Hloverka Novak Srzić je na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a, kako kaže, svoj mandat na raspolaganje stavila ponajviše zbog brojnih kritika, a za njezinu se smjenu na tajnom glasovanju odlučilo devet od deset članova vijeća. Dosadašnji urednik unutarnje politike, Renato Kunić, imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog urednika Informativnog programa.

Prve reakcije HTV-ovih novinara su olakšanje zbog Hloverkinog odlaska. S tim se slaže i Nikola Kristić, predsjednik HND-ovog ogranka pri HRT-u, koji je za Index izjavio da je njezino razrješenje ''malo zakašnjelo, ali odluka je apsolutno ispravna". Prvi čovjek HND-a Zdenko Duka smatra, pak, da je napokon završila era "kraljeva i kraljica" na javnoj televiziji i da je vrijeme za doba jednakosti.

Najprovokativniji urednik središnjeg Dnevnika Zoran Šprajc za Jutarnji list je izjavio kako ''odlazak Hloverke Novak-Srzić ima smisla jedino ako su članovi Programskog vijeća, Ravnateljstvo HRT-a i oni koji će je zamijeniti shvatili da se političko-interesna trgovina ne isplati''.

S njim se slažu i Aleksandar Stanković i Elizabeta Gojan, a Hloverkino smjenjivanje ih nije iznenadilo. Rječit je bio Denis Latin kojeg je Hloverka oduvijek imala ''na piku'':

''Hvala bogu da je smijenjena! Hloverkina je vladavina predugo trajala zbog čega je HTV-u nanesena velika šteta koja će se godinama morati ispravljati. Što se Hloverke osobno tiče, želim joj puno sreće i zdravlja, te smatram da ona zaslužuje mjesto na HTV-u, ali nikako ne poziciju glavne urednice Informativnog programa'', izjavio je Latin za Jutarnji list.

No, nisu svi bili spremni komentirati novonastali omjer snaga. Tako je Tončica Čeljuska izjavila da su svi oni profesionalci koji trebaju nastaviti raditi sovj posao, a Hloverkinu smjenu nije željela komentirati.

19.01.2010. 20:13:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh