« Fun
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OGLAS

Novi Zeland: prodaje se cijelo selo, uključujući i stanovnike

Novozelandski bračni par kupio je povijesno selo prije 12 godina, ali više ga ne mogu održavati, pa je na prodaju selo s pubom, školom, kućama...

selo Otira prodaja
selo Otira prodaja (otira.co.nz)
Više o

Michel Martelly

,

IM Metal

,

Tomica Godec

,

ožujsko ludilo

,

march madness

Bill i Christine Hennah kupili su trošno selo Otira na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda prije 12 godina jer im ga je, kažu, "bilo žao". No sada, u svojim šezdesetim godinama, nemaju više energije voditi hotel i održavati selo koje se prostire na 20 hektara, kažu vlasnici na novozelandski list "Press" od petka, pa su ga zato odlučili prodati.

Na prodaju je, dakle, povijesno novozelandsko selo, uključujući pub, školu, željezničku postaju, gradsku vijećnicu, 18 kuća i 40 stanovnika.

"Trebamo nekoga tko bi ga ponovno izgradio", kaže Christina Hennah sugerirajući da ima mnogo potencijala i prilike za mlađi par s energijom i idejama.

>> Lonely Planet objavio popis top deset turističkih destinacija 2010.

Kupci će, po njezinim riječima, naići na problem s Okružnim vijećem Westlanda koje odbija dati dozvolu za daljnju diobu zemljišta i razvoj strahujući od poplava i potresa. Njezin suprug dodaje da ni druga nadležna državna tijela nisu raspoložena za razvoj mjesta s obzirom da se nalazi usred Nacionalnog parka Westland.

Par, koji je 1998. za Otiru platio 80.000 novozelandskih dolara (56.000 američkih) sada traži 350.000 dolara za hotel, koji je još 1860. služio kao postaja za lokalnu prijevozničku liniju, dok za cijelo selo traže milijun novozelandskih dolara. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 09:39:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh