« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NAPOKON

Novi strip časopis u HR

Domaća strip scena odnedavno je bogatija za novi časopis pod nazivom Strip-PREFIKS iza kojeg stoje neka od najznačajnijih imena hrvatske strip scene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

stripovi

,

časopis

,

strip PREFIKS

Strip-PREFIKS novi je časopis za kulturu i umjetnost, kako su ga nazvali njegovi pokretači, a uredništvo mu čine glavni urednik, strip-autor i magistar animacije Marko Dješka, zatim strip-autorica, ilustratorica i dizajnerica Korina Hunjak, strip-autorica i karikaturistica Mihaela Erceg te urednik strip-albuma i stripkritičar Saša Paprić.

"Riječ je o našem, već neko vrijeme zamišljenom projektu da u sklopu udruge Hrvatski autorski strip, pored produkcije samih strip-albuma, pokrenemo i časopis kao dodatni vidpromocije domaćeg autorskog stripa. Nije bilo lako, trajalo je dulje nego što smo očekivali, ali rezultat je odličan, jer smo osim zbog traženih kvaliteta samih članova uredništva, dobili i regionalnu pokrivenost geografskih kutova Hrvatske", rekao je Paprić o časopisu koji ima 80 kolor stranica, ali se u njemu našlo mjesta i za crno-bijele stripove.

U prvom broju uredništvo se na dostojan način oprostilo i prisjetilo ove godine preminule književnice, prevoditeljice i urednice Tatjane Jambrišak.

Časopis Strip-PREFIKS dostupan je i preko Facebooka.

18.08.2021. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh