« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NOVOSTI

Novi sevdah: Dunjaluk u Močvari

Prošlo je godinu dana od kada nas je Dunjaluk oduševio svojim prvim zagrebačkim nastupom kada su otvorili koncert Dunji Knebl i Kololir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

sevdah

,

Dunjaluk

Vrelo zvuka predstavlja:
DUNJALUK
 (Zagreb)

Prošlo je godinu dana od kada nas je Dunjaluk oduševio svojim prvim zagrebačkim nastupom kada su otvorili koncert Dunji Knebl i Kololiri. U međuvremenu smo, silom prilika, morali odgoditi njihov prvi samostalni zagrebački koncert koji se trebao dogoditi u studenom, ali sada su tu, pred nama. Odradio je Dunjaluk u ovih godina i nekoliko koncerata van Zagreba, šuška se da je i snimljen materijal koji bi u nekom trenutku mogao ugledati svjetlo dana, ali mi smo tu da uživamo u njihovom koncertu.

Iako je Dunjaluk novo ime na domaćoj world music sceni, ali iza kojeg stoje dobro poznati glazbenici - Dunja Bahtijarević (Kazan, Mimika, Chant Électronique) i Luka Čapeta (MILK, Mary May, Duetto Chapetlewsky). Njih dvoje svoj su novi projekt Dunjaluk pripremali mjesecima, a napokon je sve ugledalo svjetlo dana.

A što svira Dunjaluk? Najbolje sami sebe opisuju: "Dunjaluk svira sevdalinke ispočetka, kao da su nove. Zanima nas kako možemo obući pjesmu kad ostane gola, kad s nje svučemo slojeve kafane i estrade. Dunja traži sebe u sevdahu, a Luka sevdah u sebi. Proces je eksperiment, a ono sto nastaje još nema imena." 

03.07.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh