« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
HANFA:

Vrijednost imovine svih vrsta fondova je u padu

Novi pad neto imovine otvorenih investicijskih fondova povukla je za sobom sve frste fondova.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

dionički fondovi

,

HANFA

,

investicijski fondovi

,

novčani fondovi

,

obveznički fondovi

Neto imovina pod upravljanjem otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj u ovogodišnjem siječnju smanjena je na 9,44 milijarde kuna, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Nakon što se u prosincu lani stabilizirala odnosno blago porasla, vrijednost neto imovine 128 otvorenih investicijskih fondova u siječnju je pala 4,52 posto u odnosu na prethodni mjesec, pri čemu je pala vrijednost imovine svih vrsta fondova.

Imovina pod upravljanjem otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom krajem prosinca iznosila je 8,89 milijardi kuna, što je 4,68 posto manje u odnosu na prethodni mjesec.

Pritom je neto imovina novčanih fondova bila 3,7 milijardi kuna, što je smanjenje za 5,3 posto na mjesečnoj razini.

Neto imovina dioničkih fondova, pak, bila je za 3,92 posto manja, te je iznosila 2,65 milijardi kuna, dok je imovina mješovitih fondova smanjena za 4,5 posto, na 2,05 milijardi kuna.

Neto imovina obvezničkih fondova bilježi pad u odnosu na prethodni mjesec za 4,65 posto, na 487,21 milijun kuna.

Imovina otvorenih investicijskih fondova s privatnom ponudom krajem prošlog mjeseca iznosila je 557,73 milijuna kuna ili 1,81 posto manje nego krajem prosinca lani. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 18:27:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh