« Žene
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZBOGOM PANDA IZGLEDU

Novi lijek za rast trepavica maskaru će učiniti nepotrebnom

Britanske bolnice pozivaju žene koje su nezadovoljne svojim trepavicama da testiraju novi lijek za njihov rast

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

lijek

,

trepavice

,

maskara

,

Latisse

Znanstvenici vjeruju kako će lijek značiti kraj loše kozmetike, tako što će poboljšati dužinu, debljinu i boju trepavica. Žene koje se odluče podvrgnuti eksperimentu proći će tretman vrijedan oko 1000 kuna, koji će trajati 6 mjeseci. Tekući lijek nanosi se dnevno na trepavice uz pomoć četkice.

Liječnici trenutno ispituju koliko brzo lijek po imenu Latisse, počinje djelovati i koliko traju rezultati. Mogao bi se također koristiti tijekom kemoterapije kod pacijenata koji su izgubili kosu. Konzultant Parwez Hossain koji testira lijek objašnjava: "Korišten je mnogo godina za liječenje glaukoma. Jedna od nuspojava bila je pojačani rast trepavica kod pacijenata. Kompanija je tako prepravila proizvod kako bi se mogao direktno primijeniti na trepavice, poput maskare. Licenca u SAD-u je već odobrena, a sada prolazi klinička testiranja kako bi dobio europsku licencu."

"Rezultati koje smo dobili iz Amerike doista u impresivni. Mnoge žene koje su prošle tretman izgledaju kao da nose maskaru, a to je i naš konačni cilj", dodaje Hossain. Lijek trepavice čini 25 posto dužima, 106 posto debljima i 18 posto tamnijima nakon 16 dana primjene.

30.01.2010. 09:30:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh