« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
OSVRT

Novi ciklus crteža Duška Šibla

Niz novih crteža nosi prepoznatljiva obilježja ,energični pokreti,strastveni kontakt, priljubljeni zagrljaji,čvrsti i neraskidivi,dok bjelina papira donosi snažan svjetlosni učinak

Duško Šibl
Duško Šibl (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

Kontinuirani rad umjetniku uvijek donosi samo korist jer realizirajući većinu ideja (nemoguće je sve ostvariti) uviđa prednosti pojedinih izvedbi i slobodnije nastavlja s radom,prepuštajući se dublje i cjelovitije privlačnosti i složenosti motiva.

Akademski slikar Duško Šibl i u Londonu, u svom radnom prostoru, kreira, oživotvoruje niz zamisli, ponajprije vezanih za kompleksni ciklus Figura u pokretu, ovoga puta kao seriju crteža, u kombiniranoj tehnici,akvarel, olovka, flomaster na papiru, naravno i uz nekoliko kolaža koji progovaraju o trenutku .

Niz novih crteža nosi prepoznatljiva obilježja, energični pokreti,strastveni kontakt, priljubljeni zagrljaji, čvrsti i neraskidivi, dok bjelina papira donosi snažan svjetlosni učinak, tako da sva zbivanja djeluju vrlo optimistično, nasmiješeno.

Serija crteža ostavlja vrlo uvjerljiv dojam na promatrača, neprestano gibanje, nezaustavljivost pokreta,igra tijela i ovdje je ključan element.

Istodobno valja istaknuti kako ova serija crteža,u cjelini djeluje fragilnije i nježnije i suptilnije u odnosu na ulja i akrile na platnu, gdje je u prvom planu silina energije i emocija.

Novi ciklus maštovitih i razigranih crteža Duška Šibla u kombiniranoj tehnici pravo je osvježenje u aktualnoj likovnoj produkciji .

Motiv figure u opusu akademskog slikara Duška Šibla ima novo i zanimljivo značenje, njegove slike govore o sadašnjem trenutku života, o neizbježnosti vremena i osjećaja.

Piše: Miroslav Pelikan
25.02.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh