« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
OSVRT

Novi ciklus akrila na platnu Iris Bondora Dvornik

Slikarica na različitim formatima platna kreira svoj čudesni svijet prirode, boja, skrivenih znakova, doživljaja i emocija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Iris Bondora Dvornik

Iris Bondora Dvornik, akademska slikarica iz Zagreba, autorica je značajnog apstraktnog, živopisnog kolorističkog opusa, na kome kontinuirano radi i ovih dana.

Promatrajući svijet oko sebe, u ovim mjesecima, uglavnom prostor Mediterana, slikarica na različitim formatima platna kreira svoj čudesni svijet prirode, boja, skrivenih znakova, doživljaja i emocija, nastojeći strastveno zabilježiti pročišćene osjećaje.

Apstrakcija u sjajnim kombinacijama s razigranim kolorom idealna je za nastanak ovoga svijeta koji nas okružuje i koji, istina, pomalo nestaje, prepuštajući svoj drevni prostor novovjekim stvarnostima.

Valja se zagledati u svaki od ovih novih akrila, u guste koloplete oblika u oblacima boja i prepoznavati znakove i stvari koje su nam poznate, u osjećaje i duboke doživljaje.

Zapisujući bojom u motivu svoja čuvstva, slikarica ispisuje vlastiti, osobni dnevnik života, proteklih dana,sjećanja i nadanja, snova i vjerovanja.

Novi ciklus akrila Iris Bondora Dvornik posvećen svijetu koji se istodobno doima tako živ i poletan, zdrav i otporan ali i kao prostor pred kojim stoje nagle i nezaustavljive promjene.

Ciklus posvećen Mediteranu izniman je doprinos aktualnoj likovnoj produkciji.

Piše: Miroslav Pelikan
19.08.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh