« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

LJETO KOD TESLE - program radionica 23. kolovoza 2021.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje na priloženom linku za prijave

Ljeto kod Tesle
Ljeto kod Tesle (Arhiva)
Više o

radionice

,

Ljeto kod Tesle

U šesti tjedan programa Ljeto kod Tesle ulazimo u suradnji s Građevinskim fakultetom u Zagrebu radionicom za djecu i mlade (12 - 15 godina) pod nazivom ''Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla'' - Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, koja će nam pomoći da saznamo što je to geofizika, zašto koristimo georadar i kako dobiti sliku o tome što se sve događa u podzemlju. Sve su to sadržaji kojima se bave inženjeri i bez kojih radovi na lociranju podzemnih instalacija, arheološkim istraživanjima, geologiji i geotehničkom inženjerstvu, agronomiji ili kriminalistici ne mogu započeti. 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje na priloženom linku za prijave.

Radionica: ''Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla'' - Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, br. 1 
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 23. kolovoza 2021., 10:00 - 11:00h

Broj polaznika: 8
Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred (12-15 godina)
Prijave ovdje: https://forms.gle/woQAC5QHExscnZjk8 

Radionica: ''Građevinarstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla'' -  Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom, br. 2
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 23. kolovoza 2021., 11:00 - 12:00h

Broj polaznika: 8
Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred (12-15 godina)
Prijave ovdje: https://forms.gle/woQAC5QHExscnZjk8 

Opis radionice: 
''Otkrivanje skrivenih predmeta georadarom'' jedna je od tema koje Građevinski fakultet sa svojim projektnim partnerima (FER i FSB) predstavlja u okviru radionica naziva „Graditeljstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla." Cilj radionica je ostvarenje horizontalnih mjera ravnopravnosti spolova na projektu ASAP i senzibiliziranje djece, posebice djevojčica, za odabir inženjerskih zanimanja. Tijekom radionice djeca će se okušati u inženjerskim poslovima sudjelovanjem u tematskoj vježbi otkrivanja skrivenih predmeta georadarom - uređajem koji se koristi za pronalaženje armature u građevinama.

O voditeljicama: 
Suzana Ereiz - diplomirana inženjerka građevine zaposlena kao asistent na Zavodu za tehničku mehaniku Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Ksenija Tešić - diplomirana je inženjerka građevine, a diplomu je stekla na Sveučilištu u Beogradu. Trenutno je studentica doktorskog studija Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njezino uže područje istraživanja i rada je ocjena korozije armature u armiranobetonskim konstrukcijama pomoću georadara. 

O organizaciji: 
Građevinski  fakultet Sveučilišta u Zagrebu je najstariji građevinski  fakultet u Hrvatskoj  koji  provodi sveučilišno obrazovanje na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini u svim granama građevinarstva, kontinuirano razvija i unapređuje visoko obrazovanje, znanstvenoistraživačku djelatnost i cjeloživotno obrazovanje, te aktivno sudjeluje u razvoju struke i primjeni novih tehnologija.

19.08.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh