« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NOVE IDEJE

Stvorite blagdanski ugođaj u svom domu

Umjesto tradicionalnih rješenja, poigrajte se s nekim drugim, možda neočekivanim, kombinacijama

Neka vam kuća odiše blagdanskim ugođajem
Neka vam kuća odiše blagdanskim ugođajem (Dreamstime)
Više o

advent

,

božićni i novogodišnji blagdani

,

Božić

,

adventski vjenčić

,

adventski vijenac

,

ukrašavanje

,

dekoracija

Ulazimo u zadnji mjesec u godini, bliže se blagdani i želite za sebe, svoju obitelj i prijatelje, stvoriti okruženje u kojem ćete se s užitkom odmoriti ili organizirati druženja. U nastavku vam predlažemo nekoliko ideja koje, uz malu pomoć mašte, možete oblikovati prema vlastitom ukusu i raspoloženju.

Umjesto tradicionalnih rješenja, poigrajte se s nekim drugim, možda neočekivanim, kombinacijama. Na primjer, koristite uobičajene ukrase, ali ih postavite na neuobičajena mjesta.

Kuglice u vašim omiljenim bojama i teksturama složite u zanimljivu kompoziciju na zidu, fiksirajući ih na ukrasnom papiru ili samoljepivoj tapeti koju, kada vam dosadi, možete odlijepiti. Na taj način možete mijenjati vaša mala umjetnička djela kada vam dosade stara.

Ukoliko želite ostaviti osobni pečat na zidu, umjesto ukrasa napravite par fotografija koje vas najviše podsjećaju na praznični ugođaj ili evociraju lijepe misli s kojima ćete lakše uploviti u praznično raspoloženje. Razvijte fotografije u tehnici koja vam je omiljena (u boji, crno-bijele...) i, ako ste vrijedno sudjelovali na nastavi tehničkog odgoja, izradite jednostavne okvire za njih ili ih naprosto ostaklite i složite u jednostavne ili složene kompozicije.

Elementi iz prirode

U svoj dom unesite elemente iz prirode koja vas okružuje. Drveće je već skoro ogolilo svoje grane, no to nije razlog da ih vi ne iskoristite. Izaberite one neobičnih oblika te ih, ukoliko želite stvoriti ugođaj topline ili rustike, nemojte bojati, već po njima samo povješajte pripadajuće ukrase.

Ukoliko ste tip koji voli suvremeno ili minimalizam, grane zabijelite temperom i nemojte ih dodatno ukrašavati. Ova kombinacija vrlo će efektno djelovati u prostorima u kojima prevladavaju bijela, crvena ili crna boja.

Predložena rješenja možete aranžirati u jednostavnim, velikim ili malim prozirnim vazama, razmještajući ih kao samostojeće instalacije u prostoru.

01.12.2013. 14:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh