« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
MAŠTI NA VOLJU

Jednostavni trikovi za blagdanski ugođaj u vašem domu

Uz malo truda i još manje novca Božić u vašem stanu ili kući svima može biti posebniji

Kako da vam dom ispuni božićni ugođaj
Kako da vam dom ispuni božićni ugođaj (Dreamstime)
Više o

Božić

,

blagdanski ugođaj

,

božićni ukrasi

,

ukrašavanje kuće

,

božićne dekoracije

Ukrašavanje vašeg stana ili kuće za božićne blagdane ne mora biti naporno, ne morate uložiti puno vremena, a ne morate ni potrošiti cijelo bogatstvo. Mnogo upotrebljivih stvarčica možete već pronaći u vašem domu, a za malu svotu novca i uz male promjene možete učiniti da vaš dom izgleda savršeno.

Kako biste dekorirali stol ili ormarić zanimljivom posudom, nije potrebno puno novca ili truda. Oko visoke tanke čaše zavežite vrpcu u nekoj od božićnih boja - crvenoj, zelenoj, zlatnoj... Čašu možete napuniti šarenim bombonima ili malim kuglicama i dobili ste lijep ukras.

Isto tako, okruglu zdjelu (veličina po izboru) možete napuniti češerima koji mogu ostati prirodno smeđi, a možete ih posprejati ili obojiti u zlatnu ili srebrnu boju.

Štapići cimeta, osim što izvrsno mirišu, mogu poslužiti i kao ukras. Nekoliko štapića cimeta povežite u snop vrpcom u boji i izložite ih gdje god želite - na stolu, ormariću, na tanjuriću, ili ih objesite na vrata.

Za prekrasan blagdanski stol ne morate imati skup stolnjak. Dovoljan je običan bijeli ili u nekoj drugoj nenapadnoj boji, preko kojega stavite samo prigodni papirnati nadstolnjak u boji. Nisu skupi pa ih možete kupiti više i po potrebi mijenjati.

Ako se želite malo poigrati i vratiti u djetinjstvo, napravite pahuljice od bijelog papira. Izrežite papir u krugove različitih veličina i preklopite ga nekoliko puta - prvo na pola, pa tu polovicu na pola, i tako dalje. Kad dobijete izgled tuljca, budite maštoviti i izrezujte različite oblike - kockice, krugove, vijugave oblike... Što više puta preklopite papir, pahuljice će izgledati ljepše. Nakon što ih napravite, jednostavno ih nalijepite na prozore ili staklena vrata.

Odličan božićni ukras uvijek su svijeće. Obične malo veće svijeće možete i sami ''oživjeti'' tako da ih obojite bojama iz tube. Pustite mašti na volju i crtajte zvjedzice, kuglice, snjegoviće... Svijeće možete razmjestiti po cijeloj kući, ali pazite da ne pretjerate - manje je ipak više.

Iako kod nas baš i nisu tradicionalne, velike božićne čarape (američke ''stockings'') mogu biti savršen ukras na policama i zidovima. Još je bolje ako imate kamin, a čarape ne morate ni napuniti!

Stare božićne čestitke možete iskorisiti za ukras. Skupite ih sve i od njih napravite mozaik ili kolaž koji ćete smjestiti u poseban okvir za slike (ne mora biti skup, najbolji su oni najjednostavniji i u nenapadnim bojama kako bi šarenilo čestitki došlo do izražaja).

Okvir za slike možete upotrijebiti i za prave fotografije - skupite fotke od prošlih Božića i više njih stavite u jedan veći okvir, ili ih rasporedite u više okvira.

Cvijeće je prigodan ukras za svaku priliku, pa tako i za vrijeme Božića. Tradicionalna je uvijek božićna zvijezda koja sama po sebi izgleda vrlo efektno. Ako želite pojačati dojam, posložite zajedno nekoliko tegli ovog cvijeta u različitm veličinama.

Iskoristite li samo neke od ovih savjeta, zasigurno ćete svoj dom učiniti ljepšim i ugodnijim tijekom blagdana.

21.12.2013. 10:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh