« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SAZNAJEMO

Novi AOC monitori brinu o vidu svojih igrača

AOC najavljuje dva nova AMD FreeSyncTM igraća monitora s vremenom odziva od jedne milisekunde i Anti-Blue Light tehnologijom

Novi monitori sjajno paze na vid
Novi monitori sjajno paze na vid (AOC)
Više o

AOC monitori

,

Anti-Blue Light

AOC kao jedan od najboljih globalnih brendova na tržištu monitora, najavljuje dva nova AMD FreeSyncTM igraća monitora s vremenom odziva od jedne milisekunde i Anti-Blue Light tehnologijom koja posebno brine o vidu igrača. Premda ova tehnologija smanjuje štetne kratke valne duljine za više od 90 posto, vjernost boja i dubina slike ostaju jednake kvalitete. To znači da novi AOC monitori tradicionalno omogućuju sjajno igraće iskustvo uz posebnu zaštitu očiju. Oba nova modela, AOC G2260VWQ6 i G2460VQ6 bit će dostuni u rujnu po maloprodajnoj cijeni od 1.199 kn i 1.399 kn (PDV uključen).

Napredna zaštita očiju za igrače

Kratke valne duljine u sklopu plavog spektra svjetlosti značajno oštećuju ljudsko oko na nekoliko načina. Kako bi iskorijenili štetni dio svjetlosti, AOC donosi Anti-Blue Light tehnologiju koja pomiče vrh valne duljine s 450 nm na znatno sigurnijih 460 nm. Kao rezultat toga, štetna svjetlost je smanjena za više od 90 posto, a zahvaljujući pomicanju umjesto filtriranju ili blokiranju plavog svjetla, boje ostaju autentične bez gubitka kvalitete slike.

Još jedan efekt koji može smetati očima igrača je titranje slike. To se događa kada LED pozadinsko osvjetljenje prilagođava svjetlinu monitora tijekom osvježavanja slike što može izazvati umor i nemir očiju. AOC ima rješenje u obliku Flicker FREE tehnologije koja koristi istosmjernu struju za razliku od standardnih monitora koji rade s modulacijama širine impulsa. Tako ova tehnologija značajno smanjuje titranje pri čemu pruža maksimalnu zaštitu očiju i i beskrajne sate igranja.

Igra na najvišoj razini

Uz AMD FreeSync TM i vrijeme odziva od jednu milisekundu na 60 herca, igrači dobivaju ultra glatko iskustvo igranja bez lomljenja, titranja ili kašnjenja slike. To osigurava apsolutno nesmetano igranje svim profilima igrača, od amatera pa do pravih preofesionalaca. AOC još je ranije najavio dva modela s AMD FreeSync TM tehnologijom AOC G2460PF i G2770PF koji sadrže 144 Hz osvježavanja i prilagođavaju se natjecateljskom stilu igranja. Sva četiri modela dolaze s dinamičkim omjerom kontrasta od 80 milijuna prema jedan pri čemu osiguravaju veliku dubinu slike do najsitnijih detalja.

26.08.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh