« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
EHHH

Nove packe Europske komisije

U Vladinom nacionalnom planu reforma za 2015. jedan je od bitnih poteza daljnje smanjenje parafiskalnih nameta, i to prvenstveno onih koji opterećuju poduzetnik

Grčić će morati napraviti još rezova
Grčić će morati napraviti još rezova (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

Branko Grčić

,

parafiskalni nameti

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić dosad se redovito hvalio da su na tom području učinjeni krupni koraci, ali izvješće Europske komisije pokazalo je da velik dio obećanja nije ispunjen.

Prema novom planu, smanjenjem devet parafiskalnih nameta u 2015. planira se uštedjeti 279 milijuna kuna. Najviše, oko 100 milijuna kuna, trebalo bi se uštedjeti 10-postotnim smanjenjem godišnje naknade za uporabu javnih cesta koju prilikom registracije plaćaju svi vlasnici vozila. Za osobne automobile ova naknada, ovisno o jačini motora, kreće se od 180 do 1.200 kuna što znači da bi se trebala smanjiti od 18 do 120 kuna.

Najveće rezove pretrpjet će dvije naknade u nadležnosti Ministarstva zdravlja koje će biti prepolovljene. Radi se o naknadi za edukaciju o higijeni osoblja koje radi u neposrednom kontaktu s hranom na kojoj se planira uštedjeti 7,6 milijuna kuna i naknadi za zdravstveni pregled na kliconoštvo osoba koje trebaju biti pod zdravstvenim nadzorom čije 50-postotno rezanje osigurava uštedu od 42 milijuna kuna.

04.05.2015. 08:05:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh