« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
USPJEH

Nove Gavrilovićeve Di Giusto salame osvojile dvije zlatne medalje

Prvi članovi obitelji Di Giusto, koja potječe iz sjeverno talijanske pokrajine Furlanije, došli su u Petrinju kao majstori za salame polovicom 19. stoljeća

Di Giusto salame okićene medaljama
Di Giusto salame okićene medaljama (Gavrilovic)
Više o

salame

,

Gavrilović

,

Romana

,

Divina

,

dvije zlatne medalje

Njemački DLG, krovna europska organizacija za nezavisno testiranje i ocjenjivanje kvalitete prehrambenih proizvoda, na nedavno održanom ocjenjivanju mesnih prerađevina za 2012. godinu dodijelila je dvije zlatne medalje Gavrilovićevim trajnim salamama - Romani i Divini iz nove linije Di Giusto.

Ove se godine pod lupom njemačkih stručnjaka našlo 470 salama i kobasica. Kako bi se zadovoljili svi uvjeti potrebni za dodjeljivanje DLG medalja, Gavrilovićeve su salame, pored rigoroznih laboratorijskih analiza i kontrole deklaracije, prošle zahtjevna senzorička ispitivanja stručnjaka, čime su dobivena priznanja postala nepobitni dokaz kvalitete proizvoda.

Di Giusto salame izrađuju se od krupnije mljevenoga svinjskoga mesa uz dodatak vlastitih mješavina začina pripremljenih u Gavriloviću. Svojim laganijim okusom te blago slanom notom Romana i Divina prate aktualne trendove na delikatesi. Salame Di Giusto, kao i ostale salame iz Gavrilovićevog asortimana, izrađuju se samo od najkvalitetnijih sastojaka. Nakon dimljenja na prirodnom dimu bukova drva, tijekom zrenja razvijaju prirodni omotač od plemenite plijesni i kao takve su jedinstvene na hrvatskome tržištu.

Salame Romana i Divina proizvodi su iz nove Di Giusto linije koja je zamišljena kao svojevrsni hommage generacijama talijanske obitelji Di Giusto koje su svoje znanje i iskustvo utkali u stoljetnu tradiciju Gavrilovićevih trajnih proizvoda. Prvi članovi obitelji Di Giusto, koja potječe iz sjeverno talijanske pokrajine Furlanije, došli su u Petrinju kao majstori za salame polovicom 19. stoljeća, a potomci te obitelji i danas rade u Gavriloviću.

Premium dizajn ove linije naglašen je tamnom bojom etikete sa zlatnim detaljima. U pozadini se nalazi originalna fotografija iz 1906. godine na kojoj su prikazani petrinjski i talijanski majstori iz Gavrilovića. Etiketu diskretno krasi i grb sjevernotalijanske pokrajine Furlanije - Julijske krajine.

02.05.2013. 06:49:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh