« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
"POMOĆ DEMOKRACIJI"

Novac strankama, bonovi radnicima

Dok radnička plaća iznosi 2.500 kuna, Spačva HDZ-u i HSS-u donira pola milijuna kuna.

Dario Puljiz, veliki 'demokratski mecena'
Dario Puljiz, veliki 'demokratski mecena' (Damir Glibušić, CROPIX)
Više o

HDZ

,

HSS

,

SSSH

,

HUP

,

spačva

,

donacija

,

Dario Puljiz

,

pomoć demokraciji

,

Udruga drvne i papirne industrije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) izrazio je danas ogorčenje što tvrtka Spačva iz Vinkovaca donira velike svote novca političkim strankama dok joj radnici rade za bijedne plaće ili ostaju bez posla.

Dok se Samostalni sindikat drvne i papirne industrije bori za spašavanje radnih mjesta, jer je u toj djelatnosti u pola godine oko 4.000 radnika ostalo bez posla, predsjednik Uprave i suvlasnik Spačve Dario Puljiz daje HDZ-u 300.000 kuna, a koalicijskom mu partneru HSS-u 200.000 kuna, ističe SSSH u priopćenju.

Ta sredstva zaradili su radnici Spačve kojima je prosječna plaća 2.500 kuna i kojima se u posljednje vrijeme isplaćuje četvrtina u bonovima.

Da apsurd bude veći, Puljiz ne vidi ništa sporno u tome što je, prema izvješću medija, postao najvećim donatorom HDZ-a, pravdajući to riječima kako su "samo htjeli pomoći demokraciji". Valjda je u istu svrhu i HDZ, u vrijeme kad radnicima steže remen do granica izdržljivosti, kupio premijeru superluksuzni blindirani BMW, kaže SSSH.

Sada je jasnije zašto se Puljiz, inače predsjednik HUP-ove Udruge drvne i papirne industrije, premda je bio najavljen kao uvodničar nije pojavio na konferenciji za novinare Sindikata drvne i papirne industrije održanoj 11. ožujka, na kojoj je upozoreno na dramatično stanje u toj djelatnosti, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

31.03.2009. 16:50:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh