« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
supertalent

Prvi finalisti Mateo Ravlija i Nina Kraljić

POGLEDAJTE VIDEO - Žiri u finale pustio pjevačicu koja doslovno kopira Susan Boyle - valjda Hrvati ipak imaju malo više originalnosti?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Nina Badrić

,

Supertalent

,

Enis Bešlagić

,

Mateo Ravlija

,

Nina Kraljić

,

plesni klub lana

,

finalisti supertalent

Prošle su, dakle, sve audicije Supertalenta u većim hrvatskim gradovima. Od 1500 prijavljenih kandidata nešto manje od trećine imalo je priliku oduševiti gledatelje i žiri svojim talentom. Ipak, samo je 50 najboljih zadovoljilo stroge kriterije vesele trojke u žiriju.

Daljnji tijek showa već je svima poznat; po deset kandidata nastupit će u u svakoj od pet polufinalnih emisija. Samo dvoje ulazi u finale.

O sudbini 50 najboljih odlučuju gledatelji. Onaj koji dobije najviše njihovih glasova postaje direktni finalist, a između drugog I trećeg po broju glasova odlučuje žiri.

U prvoj polufinalnoj večeri u petak nastupili su Plesni klub Lana, pjevačica Nina Kraljić, bend Zatvor, "hrvatski Michael Jackson" Boris Morović, breakdancer Toni Rinkovec, riječka zabavljačka atrakcija Hot Stuff, Mateo Ravlija koji je još u kvalifikacijama rasplakao Ninu Badrić, Duo Štikla, "imitator zvukova" Marko Lončar i plesna skupina Flashdance Unit.

No, gledatelje je ipak najviše oduševio 13-godišnji Mateo Ravlija iz Rijeke, iako nije briljirao na svojem prvom live nastupu. Mateo je od šoka jedva zahvalio svim obožavateljima.

Drugog finalistu žiri je morao odabrati između Nine Kraljić i Plesnog kluba Lana. Nina Kraljić, koja je pjevala 'Wild horses', više je zadovoljila Merlića, Ninu i Enisa od trećeplasiranih rasplesanih djevojčica.

Nina je, trenutak prije nego je proglašena drugom finalisticom, rekla kako su djevojčice iz plesnog kluba Lana u svoj nastup uložile puno više truda i na taj način više od nje zaslužile prolazak.

Tako je već prva živa emisija donijela finaliste koji to i nisu zaslužili. Mateo se potpuno izgubio u izvedi koja je očito bila prekomplicirana za njega, ali telefoni su se usijali na njegovom broju. Pjesmu je otpjevao falš, hvala Bogu nije svirao violinu koju svira izuzetno loše za jednog trinaestgodišnjaka tako da cijeli nastup ipak nije bio potpuna katastrofa.

Možda i gora stvar je prolaz Nine, koja nedvojbeno ima velike glasovne mogućnosti, no dokle će doslovno, u notu, kopirati Susan Boyle? Nastup u kvalifikacijama s isto pjesmom s kojom je nastupila i Susan možda i jest simpatičan, ali odabrati baš istu pjesmu koju je izabrala i Susan za svoj album u najmanju ruku pokazuje potpuni nedostatak volje za bilo kakvom originalnošću.

Poslušajte i usporedite, prvo Susan:

A sada Nina:

Plesači su bili sjajni, sve četiri točke, no jednostavno nisu imali dovoljno glasačke snage.

07.11.2009. 15:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    03.01.2010. 07:25
    tihomir je najbolji <3
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh