« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
COOL

Nova školska godina - ugodno s korisnim

Ljeto i praznici već su gotovo iza nas, a zabava se može nastaviti uz zanimljive ideje kako iskoristiti prednosti tehnologije, ali i kreativne aktivnosti

Zalijepite ugodno s korisnim
Zalijepite ugodno s korisnim (Arhiva)
Više o

Tele2

,

nova školska godina

U ovoj neizvjesnoj godini približili smo se i početku nastave. To znači da počinju nove dječje, ali i roditeljske i školske avanture. Kako bi povratak u klupe bio što ugodniji i zabavniji, donosimo vam ideje kako djeca i tinejdžeri mogu provesti korisno vrijeme u digitalnom, ali i u stvarnom svijetu te kako mogu iskoristiti prednosti tehnologije i pametnih telefona, no s druge strane uz to ne zanemariti motoriku.

Edukativne aplikacije za djecu

Današnja djeca i tinejdžeri s lakoćom se uključuju u digitalni svijet koji ih okružuje. Kako bi provođenje slobodnog vremena uz pametni telefon bilo što korisnije, dostupne su mnoge edukativne aplikacije. Primjerice, Imagination Playground 3D Builder prava je aplikacija ako školarac pokazuje zanimanje za izgradnju novih stvari. Mogućnost gradnje virtualnih modela od 3D kockica zabavit će mlađe, a nešto starija djeca mogu naučiti i osnove graditeljstva, fizike i geometrije.

Za one koji pokazuju zanimanje za jezike dobar je izbor Duolingo, jedna od najpoznatijih aplikacija za učenje stranih jezika. Osim njima, dobro će doći i onima koji inače imaju teškoća s učenjem jezika kako bi učili na zabavniji način. Kao još jedna korisna aplikacija tu je i Photomath, aplikacija koja uz pomoć kamere na pametnom telefonu prepoznaje zadatke i nudi rješenje. No Photomath je i pravi instrukcijski alat koji pokazuje kako korak po korak doći do rješenja, tako da će matematika svima kojima nije omiljena postati barem malo draža.

Zabavni razvoj i održavanje motorike

Prednosti i zabavna strana tehnologije svima su dobro poznati, no ne treba zanemariti ni offline kreativne aktivnosti. U ranijoj dobi djece razvoj fine motorike iznimno je važan. Naime, taj niz koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake, posebno prstiju, ključan je za izvođenje malih, preciznih pokreta.

Neke od ideja za provođenje kreativnog vremena korisne su kako se ipak ne bi zapostavila motorika, a pri tome je i zabava zajamčena. Jedna je od aktivnosti izrada štambilja, za koju je potrebna tanka spužvica, koja se može, primjerice, izrezati u obliku zvijezde, zatim zalijepiti na plastični čep i potom umočiti u temperu prema izboru te otisnuti na papir. Ova aktivnost može biti izvrsna za one u nižim razredima, potrebne su samo škare, ljepilo, tempera, papir i tanka spužva.

Za one u višim razredima zabavna aktivnost može biti izrada ukrasne kutije. Praznu kartonsku kutiju od cipela ili, primjerice, čaja potrebno je ukrasiti perlicama ili školjkicama. Od pribora potrebne su škare, ljepilo, prazna kutija i ukrasi po izboru. U njoj je moguće držati školski pribor, nakit ili pak razglednice s putovanja. Još je jedna ideja za provođenje kreativnog vremena izrađivanje kolaža. Potreban je jedan veliki prazni papir ili karton na koji se po izboru mogu izrezivati i lijepiti papiri različitih boja, oblika i veličina koji tvore cjelinu.

Oni starijeg uzrasta i tinejdžeri mogu se pozabaviti izradom kolaža s fotografijama s mora, ulaznicama iz muzeja i školjkicama. Ovakvi radovi mogu poslužiti kao sjajna uspomena, ali i kao jedinstven dar.

Dobitna kombinacija uz Tele2 i UHU

Kako biste „zalijepili" ugodno s korisnim i iskoristili prednosti edukativnih mobilnih aplikacija, ali i kreativnih ideja za koje vam je potrebno ljepilo, Tele2 i UHU donose pravo rješenje. Naime, uz kupnju bilo kojih triju UHU proizvoda možete uz 33 posto popusta odabrati mobitel Xiaomi Redmi 9A za 599 kuna. Ovaj mobilni uređaj iz Xiaomijeve radionice s velikom baterijom od 5000 mAh, stražnjom kamerom od 13 MP i prednjom od 5 MP izvrstan je za stvaranje živopisnih fotografija, ali i za spomenuto korištenje edukativnih te mnogih drugih zabavnih i korisnih aplikacija. Moguće ga je kupiti na Tele2 prodajnim mjestima do 30. rujna 2020. ili do isteka zaliha, uz predočenje računa koji sadržava tri UHU proizvoda.

Dodatna je pogodnost ove ponude i dodatna 2 GB na svim Tele2 slagalicama na 24 mjeseca. Tako je aktivacijom slagalice od 2 GB i 200 minuta i/ili SMS poruka svaki mjesec sljedeća 24 mjeseca na raspolaganju čak 4 GB i 200 minuta i/ili SMS poruka za samo 55 kuna/30 dana.

19.08.2020. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh