« Glazba
objavljeno prije 3 godine
GLAZBA

Nova postava electronic jazz benda Trokut

Mladi electronic jazz bend Trokut proljeće dočekuje u preobraženom ruhu. Nakon lansiranja uspješnog i općeprihvaćenog debitantskog albuma, bend širi svoj opseg

Band Trokut
Band Trokut (Arhiva)
Više o

jazz

,

trokut

Budući da se izvorni član Filip Pavić (električna gitara) posvetio samostalnoj karijeri, na njegovo mjesto dolazi Luka Čapeta (Mary May, Duetto Chapetlewsky, Edo Maajka). Najveća je novost i žensko osnaženje - vokalistica Ana Čop.

Trokut je nedavno, u sklopu programa KSET Sunday Sessions, u zagrebačkom klubu KSET izveo materijale s prvijenca Shapeless. Izvedba je objavljena u dva videa, od kojih prvi čini poletni i živahni debi singl Spinning Top (https://www.youtube.com/watch?v=lBMvHwjXTDY), a drugi melakoličan i eteričan Porzellan (https://www.youtube.com/watch?v=SLrXvKvkxUk), s istaknutim vokalom nove članice benda.

O Trokutu i glazbena kritika piše u superlativima:

Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom - koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu

- Dubravko Jagatić, Nacional

Prvijenac Shapeless nominiran je za nagrade Porin i Rock&Off 2021. godine. U cijelosti ga možete preslušati na Bandcampu (https://trokut.bandcamp.com/) i ostalim servisima streaminga.

Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

05.05.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh