« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
11000 METARA

Nova podmornica moći će istraživati dosad nezamislive dubine

Osnivač koncerna Virgin Richard Branson, poznat po projektu komercijalnih svemirskih letova, najavio je da planira izgraditi podmornicu za istraživanje najvećih dubina svjetskih oceana

Fotografija vijesti
Više o

Virgin

,

Dubina

,

podmornice

Podmornica dužine 5,5 metara moći će se spustiti na dubinu od 11,000 metara ispod morske površine, rekao je Branson na konferenciji za tisak. Prva plovidba u sklopu projekta pod nazivom Virgin Oceanic predviđena je za drugu polovicu godine, kad će se Virginov tim spustiti u Marijansku brazdu u Tihom oceanu na dubinu od gotovo 11,000 metara.

Branson planira sam pilotirati podmornicom tijekom sljedećeg urona u Portorikansku brazdu u Atlantiku. "Toliko je toga za istražiti, toliko je toga za otkriti", rekao je Branson. On je dodao da bi jednoga dana njegovom podmornicom i turisti mogli istraživati najveće oceanske dubine, baš kao što će, kako se planira, bogati putnici letjeti u svemir u sklopu njegova projekta Virgin Galactic. Probni letovi Bransonova svemirskog broda planirani su tijekom 2011., a komercijalne operacije planirane su za 2012.

06.04.2011. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh