« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
OSVRT

Nova izložba Zrinke Moslavac

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju,univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti

Zrinka Moslavac
Zrinka Moslavac (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Zrinka Moslavac

Slikarica Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva, izlagala je uspješno na nekoliko samostalnih izložbi.

Osmog siječnja predstavlja se u zagrebačkoj knjižnici Staglišće s izborom iz svog bogatog apstraktnog opusa, „Nemiri i vrludanja".

Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima,koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju,univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti.

Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih ali i nevidljivih tragova postojanja.

Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata.

Piše: Miroslav Pelikan
05.01.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh