« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
KORUPCIJA U NOGOMETU

Nova afera namještanja utakmica potresa Italiju

Atalanta, Novara i Siena su među 22 kluba protiv kojih će se voditi istraga zbog navodnog namještanja utakmica

Fotografija vijesti
Više o

Italija

,

Siena

,

namještanje utakmica

,

Atalanta

,

korupcija u sportu

Talijanski prvoligaši Atalanta, Novara i Siena su među 22 kluba protiv kojih će se voditi istraga zbog navodnog namještanja utakmica, priopćio je u srijedu Talijanski nogometni savez (FIGC), javlja Hina.

Bivši finalist Europskog kupa Sampdoria, koja sada igra u drugoj ligi, također su na popisu klubova protiv koji će se voditi istraga kao i protiv 52 igrača, objavio je u srijedu FIGC.

Talijanski mediji javljaju da je vrlo vjerojatno da će se u Italiji voditi veliko suđenje vezano za sport u idućih nekoliko mjeseci.

FIGC je naveo da su sumnjive 33 utakmice, gotovo sve iz druge lige, ali i dva susreta Kupa Italije, u zadnjih nekoliko sezona.

Atalanta, Novara i Siena su igrali u Serie B kada su navodno sporne utakmice namještene.

Atalanta je započela ovu sezonu sa šest bodova manje nakon što je bila među 17 klubova kojima su u kolovozu prošle godine oduzeti bodovi zbog namještanja utakmica.

Bivši kapetan Atalante Cristiano Doni, koji je suspendiran na tri i pol godine na istom suđenju i uhićen u prosincu, bio je među 52 igrača navedenih kao sumnjive u istrazi, dodaje FIGC.

Juventus, koji je osvojio naslov prvaka ove sezone u Serie A u nedjelju, degradiran je u Serie B 2006. zbog namještanja utakmica, a oduzeti su mu naslovi prvaka 2005. i 2006.

09.05.2012. 15:49:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh