« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
HRVATSKI KUP

Dinamo svladao Osijek i osvojio kup

Dinamu je ovo 14. naslov pobjednika kupa, te osama dvostruka kruna jer su i prije zadnjeg kola Prve HNL osigurali naslov prvaka

Fotografija vijesti
Više o

Dinamo

,

Osijek

,

Rabuzinovo sunce

,

Hrvatski kup

Nogometaši Dinama po 12. put pobjednici su Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom susretu finala na stadionu Maksimir pred 15.000 gledatelja pobijedili Osijek 3:1 nakon što je prvi susret igran u Gradskom vrtu završio bez golova, javlja Hina.

Golove za Dinamo postigli su Kovačić (51), Beqiraj (63) i Ibanez (90), dok je pogodak za goste zabio Vrsaljko u vlastitu mrežu u 69. minuti. Junak utakmice bio je vratar 'modrih' Keleva koji je u 85. minuti obranio jedanaesterac Lukačeviću.

Dinamu je ovo 14. naslov pobjednika kupa, te osama dvostruka kruna jer su i prije zadnjeg kola Prve HNL osigurali naslov prvaka.

Bilo je to finale sa dva posve različita poluvremena. Prvo je proteklo bez golova i previše pravih prilika, dok smo u nastavku susreta vidjeli sjajan nogomet i dramu u samoj završnici.

Dinamo je dominirao u prvom poluvremenu, međutim najbolju priliku imali su gosti iz Osijeka u 12. minuti. Nakon što je Vida izgubio loptu na centru, Kvržić se izborio za poziciju i pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Kelava odlično reagirao i odbio loptu u korner.

Dinamo je poveo u 51. minuti golom Kovačića sa 16 metara. Mladi Dinamov veznjak solo prodorom se izborio za udarac i sa 16 metara po zemlji svladao Vargića. U 63. minuti domaćin je poveo 2:0 nakon što je Beqiraj iskoristio asistenciju Jerka Leke s desne strane. U tim trenucima činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno, no Osijek se vratio u život nakon što je Vrsaljko u 69. minuti zatresao vlastitu mrežu. U 80. minuti gosti su imali zicer, no Kelava je zaustavio udarac Maglice sa pet metara. Pet minuta kasnije Osijek nije iskoristio niti jedanaesterac, a potom još dvije odlične prilike. Vratar 'modrih' je u razmaku od dvadesetak sekundi tri puta čudesno reagirao. Prvo je zaustavio udarac s bijele točke kojeg je izveo Lukačević, potom je obranio i odbijanac Maglice, te još jedan pokušaj Leškovića. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Ibanez postigavši gol u 90. minuti za pobjedu 'modrih'.

Kao predigra seniorskoj utakmici na travnjaku stadiona Maksimir odigrano je finale juniorskog kupa u kojem je Dinamo pobijedio Osijek 2:1. Gosti su poveli golom Pavića u 25. minuti, no Dinamo je okrenuo rezultat golovima Čabraje (79, 90). Sjajna generacija Osijeka prošle je sezone osvojila kadetski Kup, a ove sezone su vodeća momčad prvenstva, no odabranici trenera Igora Cvitanovića potpuno zasluženo su pobijedili.

09.05.2012. 21:48:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh