« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine
NOKIA

Nokia serija X je održiva

HMD Global, dom Nokia telefona, radi prve korake prema rješavanju e-otpada i poticanju održive potrošnje u Europi novom serijom Nokia X

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Nokia

,

HMD Global

,

Nokia X

,

serija X

Nova Nokia X serija donosi prošireno jamstvo, sigurnost i ažuriranje softvera za Europu

Ruben Lehmann, potpredsjednik za Europu, HMD Global:

Svi Nokia telefoni prolaze kroz mnoštvo testova izdržljivosti. Dakle, kada postanu dostupni za kupnju, potpuno smo uvjereni da im naši obožavatelji mogu vjerovati da će godinama nesmetano raditi.

S produženim jamstvom, besplatnim kompostibilnim kućištem, tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i tri godine nadogradnje OS-a, nova je Nokia X serija osmišljena da bi potaknula održivu potrošnju, produžila životni ciklus proizvoda i smanjila e-otpad.

Razumijemo da se za rješavanje ovih problema može učiniti još mnogo toga, zbog čega neprestano radimo na razvoju naše ponude i nastavljamo kontinuirano ići u smjeru održivosti. Uostalom, prema Europskom uredu za zaštitu okoliša (EBB), kada bi svi u Europi koristili svoje pametne telefone godinu dana duže, do 2030., mogli bismo uštedjeti toliko ugljika kao kada bi maknuli dva milijuna automobila s cestei."

Nokia X serija: Zadržite je u rukama

Nokia telefoni napravljeni su da bi izdržali test života, u čijoj su srži izdržljivost i dugovječnost. Nova Nokia X serija izložena je preko 50 rigoroznih testova, od mjerenja sile do nošenja i ogrebotina, kao dio standardnih zahtjeva testova proizvoda. Poznato je da su te procjene jedne od najstrožih u industriji, a uređaji se testiraju tijekom godinaii.

Uz izdržljiv dizajn, Nokia X10 i Nokia X20 dolaze s produljenim jamstvom od tri godine - što premašuje standard industrije - i besplatnim 100-postotnim kompostibilnim kućištem. Kućište je dizajnirano da bude čvrsto, ali blago prema Zemlji.

Zidni punjač i slušalice uklonjeni su iz prodajne kutije, pomažući u rješavanju 12.000 tona e-otpada koji generiraju punjači za mobilne telefone u EUiii. Prema potrebi, zidne punjače možete kupiti na Nokia.comiv. Prikupljeni novac donirat će se dobrotvornoj organizaciji CLEAR RIVERS, koja radi na uklanjanju plastičnog otpada s međunarodnih plovnih putova.

Otpornost pametnog telefona na ekološki osviještene osobe

Nokia X serija nudi tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, kao i tri godine nadogradnje OS-a. Obećanje o sigurnosnom ažuriranju i nadogradnji OS-a za seriju X najduže je do sad za Nokia pametne telefone. Uz Nokia X10 i X20 još je jednostavnije mobitele održavati ažuriranima. Možete imati povjerenja da će raditi kao novi, primajući najnovija softverska iskustva koja ćete voljeti godinama.

Nova Nokia X serija

Nokia X serija pruža kvalitetno iskustvo koje potrošači očekuju od Nokia telefona. Proizvodi su napravljeni da traju iznutra i izvana zahvaljujući prepoznatljivoj sigurnostiv koja je vodeća u industriji, vrhunskoj izdržljivosti i obećanju da će pružiti najnoviji softver, tako da možete duže zadržati svoj telefon.

Nokia X10 i Nokia X20 s ponosom se nalaze na vrhu novog portfelja. Nokia X20 dolazi s impresivnom prednjom kamerom od 32MP i četverostrukom kamerom od 64MP na stražnjoj strani. Potpuno nova značajka Dual Sight aktivirat će dvije kamere istovremeno, tako da možete zabilježiti više strana ili više kutova priče. Zatim ga dodatno poboljšajte višestrukim mogućnostima vodenog žiga.

Nokia X10 udovoljit će onima s budžetom ispod 400 eura. Četverostruka kamera od 48MP sa Cinematic captureom dopunjena je kompletnim paketom alata za profesionalno uređivanje, tako da možete personalizirati, oblikovati i dijeliti istaknuti sadržaj koji nadahnjuje druge.

i European Environmental Bureau: Coolproducts-briefing.pdf (kinstacdn.com)

ii Nokia telefoni vodeći su u istraživanjima o vjerodostojnosti, Counterpoint, 2020: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

iii Prema Europskoj Komisiji, u 2019. Punjači mobilnih telefona zaslužni su za oko 12,000 tona e-otpada samo u EU: CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf (politico.eu)

iv 12.90 EUR & 12.90 GBP. Pogledajte više https://www.nokia.com/phones/nokia-fast-wall-charger-18w

v Nokia telefoni vodeći su u istraživanjima o vjerodostojnosti, Counterpoint, 2020: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

 

23.04.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh