« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Nokia 7 i Nokia 8 bit će samo mid-range modeli

Izvori bliski kineskom proizvođaču sugeriraju da dvojac ima integriranu tehnologiju brzog punjenja, senzor otiska prsta na stražnjoj strani i odlične kamere

Nokia se pozicionira u srednjem segmentu?
Nokia se pozicionira u srednjem segmentu? (Screenshot)
Više o

Nokia 7

,

Nokia 8

,

Snapdragon 660

Iako su mnogi objavom vijesti povratka Nokia brenda na tržište očekivali da bude odmah pokriven i high-end segment, ali moćnog modela nema na vidiku. Sve je izglednije da će Nokia 7 i Nokia 8 će biti pripadnici srednjeg razreda.

Nokia 7 i Nokia 8 modele trebao bi pogoniti nadolazeći Qualcomm Snapdragon 660 čipset u kombinaciji 4 GB RAM-a. je Snapdragon 660 je u biti nadograđeni 625 čipset, viđen u cijelom niz uređaja u 2016. godini.

Prema glasinama, Snapdragon 660 ima 4 jezgre koje rade na 2.2 GHz i četiri 1.9 GHz te se temelji na Samsungovom 14nm proizvodnom procesu. Budući se Snapdragon 660 SoC očekuje u drugom tromjesečju ove godine, plasira li proizvođač uređaje ranije na tržište, u tom slučaju možda će bit pogonjeni nekim drugim čipsetom.

Oba modela dolaze u monolitnom metalnom kućištu s tankim okvirima oko zaslona. Šuška se da Nokia 8 bi mogla koristiti 2K zaslon dok Nokia 7 - 1080p.

Izvori bliski kineskom proizvođaču sugeriraju da dvojac ima integriranu tehnologiju brzog punjenja, senzor otiska prsta na stražnjoj strani i odlične kamere. Ove specifikacije ne zvuče nimalo loše, osobito ako će biti ponuđene za neku razumnu cijenu.    

19.03.2017. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh