« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
RECENZIJA

Nokia 6.1 uspješno prošla sve testove izdržljivosti

Sada znamo koliko je izdržljiva Nokia 6.1. ili Nokia 6 (2018) na vanjske utjecaje, zahvaljujući video blogeru Zak Nilson, poznatijem kao JerryRigEverything.

Stvarno dobar model
Stvarno dobar model (Nokia)
Više o

Nokia

,

recenzija

,

Nokia 6.1

Nokia 6.1. je prema JerryRigEverything, jedan najviše izdržljivih pametnih telefona na tržištu. Zaslon koristi IPS-matricu s dijagonalom od 5,5 inča i rezolucijom od 1080 × 1920 piksela, iznad koje je Corning Gorilla Glass 3 zaštita od ogrebotina tvrdoće 6 i više na Mohsovoj ljestvici. To je dobra otpornost na ogrebotine i ne bi trebalo prigovarati s obzirom na činjenicu da mnogi konkurenti nemaju ovaj tip zaštite.

Na drugoj strani, boja na kućištu se može lako ogrebati. Kao i kod prethodno testiranog Nokia 7 Plus modela, stražnja kamera je sigurno zaštićena od oštećenja. Što se tiče testa savijanja, koji je ujedno i najkorisniji, po tom pitanju je sve u redu.

Metalno kućište izrađeno od jednog komada aluminija se gotovo ne savija pri primjeni sile. Čak i u dijelu između stakla zaslona i metalno kućište iako nedostaju plastični branici. Ima još zanimljivosti vezanih uz kvalitetu Nokia 6.1 modela, pa predlažemo da ih pogledate u video prilogu.....

Podsjetimo, hardversku osnovu ovog modela čini Qualcomm Snapdragon 630 mobilna platforma s procesorom od 8 Cortex-A53 jezgre na 2,2 GHz, Adreno 508 GPU, 3/4 GB RAM-a i 32/64 GB interne flash memorije. Primarna kamera koristi 16 MP senzor i širokokutnu optiku otvora ƒ / 2.0, PDAF autofokus i snimanje videozapisa u Full HD. Prednja kamera ima 8 MP i snima video u 1080p. Cijenu i dostupnost Nokia 6.1. možete provjeriti na ovoj poveznici. Ako ste ponosni vlasnik ove Nokije, podijelite u komentarima vaša iskustva.  

Piše: Sanja Ledinek
16.06.2018. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh