« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
NASTAVAK IZNENAĐENJA

Slovenija prva u skupini nakon remija sa SAD-om

Slovenija je vodila 2:0, a SAD je u drugom poluvremenu izjednačio na 2:2 i izvukao bod

Slovenija SAD SP JAR
Slovenija SAD SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP nogomet kvalifikacije

,

SP Južna Afrika

,

Minuta vriska

Slovenska reprezentacija bila je vrlo blizu tomu da postane prva koja je i teoretski osigurala nastup u osmini finala, na poluvremenu dvoboja protiv SAD-a vodila je 2-0, ali u drugih 45 minuta nije izdržala američki pritisak, te na kraju može biti sretna i s osvojenim jednim bodom.

Slovenija je povela u 13. minuti odličnim udarcem Valtera Birse s više od 20 metara. Birsa je pogodio sam gornji lijevi kut Howardova gola, a američki vratar je ostao ukopan na mjestu.

U završnici prvoga poluvremena Amerikanci su imali sjajnu priliku za izjednačenje, Findley je na desnom krilu pronašao Dempseya, uslijedio je ubačaj u peterac, ali je Brečko uspio izbiti loptu tik ispred Donovana koji se spremao pogurnuti ju u gol.

Odmah u sljedećem napadu Slovenija je povela 2-0, Novakovič je sjajno uposlio Ljubijankiča koji je lijepim plasiranim udarcem poslao loptu iza Howarda u mrežu.

Početkom nastavka Amerikanci su se vratili u igru zahvaljujući kiksu Cesara koje je u čistoj situaciji promašio loptu, do nje je stigao Landon Donovan koji je topovskim udarcem zakucao loptu iza Handanoviča.

>> Slovenija pobijedila Alžir

Izjednačenje je uslijedilo u 82. minuti. Jedno u nizu ubacivanja u kazneni prostor Slovenije Altidore je uspio glavom spustiti na put Michaela Bradleya koji je prisebno svladao slovenskog vratara.

Amerikanci su postigli i treći pogodak u 85. minuti, ali gol Edua nakon ubacivanja Donovana slabi sudac Coulibaly iz Malija je poništio zbog navodnog prekršaja u napadu.

U drugom susretu 2. kola u ovoj skupini igrat će Engleska i Alžir.

Na ljestvici vodi Slovenija sa četiri boda, SAD imaju dva, Engleska jedan, a Alžir je bez bodova.

SLOVENIJA: S. Handanovič - Brečko, Šuler, Cesar, Jokič - Birsa (Dedič, 87), Koren, Radosavljevič, Kirm - Ljubijankič (Pečnik, 74, Komac, 90+4), Novakovič

SAD: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu (Gomez, 80), Bocanegra - Donovan, Torres (Edu, 46), Bradley, Dempsey - Altidore, Findley (Feilhaber, 46)

(hina/metro-portal)

18.06.2010. 18:57:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh