« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
NOĆ MUZEJA

Noć muzeja u Zagrebu - raspored izložbi

Što sve možete pogledati u zagrebačkim muzejima u ovogodišnjoj Noći muzeja

Noć muzeja u Zagrebu
Noć muzeja u Zagrebu (Noć muzeja)
Više o

izložbe

,

raspored

,

Noć muzeja 2014

Noć muzeja 2014 održat će se po deveti put u u vremenu od 18 sati do 1 sat u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i u suradnji s više od 200 muzejskih i drugih baštinskih i kulturnih ustanova Republike Hrvatske.

Simbolično će biti otvorena u Muzeju Mimara izložbom Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu - Izložba s povodom. Jedan od povoda organizacije izložbe je podrška hrvatske muzejske zajednice Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu, koji je od 2012. godine zatvoren za javnost, te će tom prigodom biti organizirana prodaja replika muzejskog nakita u korist Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Noć muzeja 2014. obilježit će teme zaštite i očuvanja kulturne baštine kroz održivi razvoj i dostupnost kulturne baštine posjetiteljima, interakciju kulturnih ustanova i lokalnih zajednica u stvaranju novih oblika suradnje i zajedničkog razvoja.

Detaljne informacije možete pročitati na službenim stranicama Noći muzeja

ZET se pridružio manifestaciji tako što će od 18 sati do 1 sat iza ponoći ponuditi besplatne izvanredne "muzejske" linije turističkim tramvajem, mini-busevima i uspinjačom koja će voziti do 2 ujutro.

Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom od Trga maršala Tita, Frankopanskom ulicom do Trga bana Jelačića, pa preko Zrinjevca do Mihanovićeve i Vodnikove ulice, te Savskom cestom natrag na Trg maršala Tita.

ZET je osigurao i tri minibusa koji će voziti svakih 15 minuta od Muzeja Mimara na Gornji grad. Vozit će kroz Frankopansku, Mesničku, Matoševu, Jezuitski trg i Opatičku do Ilirskog trga, a potom Opatičkom preko Markova trga, kroz Mesničku i Frankopansku ulicu natrag do Muzeja Mimara.

Autobus će voziti i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag.

U noći s petka na subotu, umjesto tramvaja noćne linije 33, zbog redovitog održavanja kontaktne mreže, vozit će autobusi.

31.01.2014. 20:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh