« Knjiga
objavljeno prije 9 godina
NOĆ KNJIGE 2015

Noć knjige 2015 u četvrtak, 23. travnja

Manifestacija 'Noć knjige 2015.' održat će se u četvrtak 23. travnja s rekordnih više od tisuću programa i akcija koje su za ljubitelje knjige i pisane riječi pripremile kulturne ustanove

Noć knjige - 23. travnja 2015.
Noć knjige - 23. travnja 2015. (Noć knjige)
Više o

Noć knjige 2015

Glazbeno-poetske večeri, jutra poezije, noćne pričaonice, super-talent showovi i mini-šišmiš čajanke u knjižnicama, samo su neki od programa manifestacije kojom će se četvrtu godinu za redom diljem Hrvatske obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.

O programu je u četvrtak u Zagrebu govorio član organizacijskog odbora Nenad Bartolčić, urednik jednog od organizatora, portala Moderna vremena Info.

Napomenuo je kako su se na poziv za sudjelovanje i ove godine odazvale brojne knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, kulturni centri, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige - njih više od 400 u 180 gradova diljem Hrvatske, a taj se broj i dalje povećava.

'Posebno mi je drago što se akcijom uspjelo u jednoj od ključnih ideja manifestacije da se, osim mrežnih segmenata knjižnog života koji čine knjižnice, akcijom reaktivira i mreža knjižara kako bi se i one prepoznale kao proaktivna mjesta okupljanja', kazao je Bartolčić na tiskovnoj konferenciji u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

'Postižemo što smo htjeli, a to je da umrežimo sve segmente knjižne branše i da vratimo knjigu u fokus interesa', dodao je.

Temeljna je ideja manifestacije kroz različite formate popularizirati knjigu i čitanje, a bitan segment događanja je proširiti akciju na otoke, mala mjesta koja možda ni nemaju knjižnice, te na mjesta u posebnim situacijama - bolnice, staračke domove, domove za djecu bez roditelja, a ove godine u akciju su se uključili i zatvori, njih 21, napomenuo je.

Program pogledajte OVDJE.

17.04.2015. 10:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh