« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
GDJE IMA DIMA..

Nobilo nezadovoljan istragom o Grbiću

Unutarnja kontrola MUP-a napravila je puno pogrešaka u svojoj internoj istrazi, smatra odvjetnik Damira Polančeca

Fotografija vijesti
Više o

MUP

,

Damir Polančec

,

Anto Nobilo

,

Oliver Grbić

Odvjetnik bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, Anto Nobilo, izjavio je danas kako se nada da će Državno odvjetništvo RH (DORH) obaviti puno bolju i kvalitetniju istragu o glavnom ravnatelju policije Oliveru Grbiću nego li je to učinila Unutarnja kontrola MUP-a, prenosi Hina.

"Nisam ništa drugo ni očekivao i znao sam da će to tako završiti. U situaciji kada je Grbić ostao na svojoj funkciji i nije suspendiran i kada ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, nadređen Unutarnjoj kontroli MUP-a, eskulpira Grbića u javnosti nije bilo moguće očekivat da će policija nešto drugo napraviti", kazao je Nobilo.

„Ne znam što je Unutarnja kontrola MUP-a radila, no znam da nisu proveli ispitivanje na detektoru laži, iako policajci, kao i obavještajci za daleko manje prekršaje idu i moraju ići na detektor", kazao je Nobilo te ocijenio kako se bez detektora nisu mogle provjeriti tvrdnje njegova branjenika Polančeca.

Dodao je kako je MUP-ova unutarnja kontrola istraživala samo je li Grbić njegovu branjeniku Polančecu predložio pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara, ali ne i Polančecove tvrdnje da je policijski vrh obavještavao čelnike HDZ-a o pojedinostima prijava i istraga.

Polančec je nedavno optužio Grbića, među ostalim, za navodno nagovaranje na pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara. Prije toga je Grbića SDP-ov zastupnik Slavko Linić optužio da je autor anonimne prijave protiv njega, u kojoj se sumnjiči za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka namijenjenih nabavi oružja 1991.

Grbić je odbacio sve optužbe.

08.06.2011. 19:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh