Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2011. 19:05:00
GDJE IMA DIMA..

Nobilo nezadovoljan istragom o Grbiću

Unutarnja kontrola MUP-a napravila je puno pogrešaka u svojoj internoj istrazi, smatra odvjetnik Damira Polančeca

Fotografija vijesti

Odvjetnik bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, Anto Nobilo, izjavio je danas kako se nada da će Državno odvjetništvo RH (DORH) obaviti puno bolju i kvalitetniju istragu o glavnom ravnatelju policije Oliveru Grbiću nego li je to učinila Unutarnja kontrola MUP-a, prenosi Hina.

"Nisam ništa drugo ni očekivao i znao sam da će to tako završiti. U situaciji kada je Grbić ostao na svojoj funkciji i nije suspendiran i kada ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, nadređen Unutarnjoj kontroli MUP-a, eskulpira Grbića u javnosti nije bilo moguće očekivat da će policija nešto drugo napraviti", kazao je Nobilo.

„Ne znam što je Unutarnja kontrola MUP-a radila, no znam da nisu proveli ispitivanje na detektoru laži, iako policajci, kao i obavještajci za daleko manje prekršaje idu i moraju ići na detektor", kazao je Nobilo te ocijenio kako se bez detektora nisu mogle provjeriti tvrdnje njegova branjenika Polančeca.

Dodao je kako je MUP-ova unutarnja kontrola istraživala samo je li Grbić njegovu branjeniku Polančecu predložio pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara, ali ne i Polančecove tvrdnje da je policijski vrh obavještavao čelnike HDZ-a o pojedinostima prijava i istraga.

Polančec je nedavno optužio Grbića, među ostalim, za navodno nagovaranje na pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara. Prije toga je Grbića SDP-ov zastupnik Slavko Linić optužio da je autor anonimne prijave protiv njega, u kojoj se sumnjiči za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka namijenjenih nabavi oružja 1991.

Grbić je odbacio sve optužbe.

08.06.2011. 19:05:00
http://metro-portal.hr/nobilo-nezadovoljan-istragom-o-grbicu/59894/