« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

NLV - Koncertna promocija debi albuma u Tvornici kulture

Sjajni bend NLV dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 20. siječnja, u sklopu promocije istoimenog albuma prvijenca

NLV predstavlja prvi album
NLV predstavlja prvi album (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

NLV

Nakon nedavnog singla "Bitter", odlični NLV iz Pule objavili su svoj prvi album jednostavnog imena "NLV". Kroz deset pjesama uradak pokazuje sjajan zvuk, kompleksnost i kreativnost benda, upečatljiv glas pjevačice Nikol koji ostavlja bez teksta i kolekciju melodičnih pjesama koje s razlogom NLV opet stavljaju pod povećalo.

NLV - "Bitter"

Album prvijenac ovog izvrsnog benda dugoočekivano je izdanje koje stiže nakon nekoliko singlova, EP-a i mnogobrojnih koncerata po Hrvatskoj i regiji.

"Imali smo priliku raditi sa zaista prekrasnim ljudima na ovom albumu zadnje dvije godine. Roni i Silvio su dali dio sebe u ovih deset pjesama pa su zbog toga uspjele dobiti jednu dodatnu dimenziju koja je definirala zvuk cijelog albuma. Pogotovo moramo naglasiti kolika je čast bila surađivati s Alenom Bernobićem na brass sekciji i Goranom Farkašem koji je snimio flautu i mih; tako kvalitetni glazbenici te u konačnici i rasplaču od sreće kada ti ponude dio sebe, svoj talent i kreativnost kako bi obogatili tu cjelinu na kojoj smo radili toliko vremena zajedno s Marijanom Jelenićem kao producentom. Sve je to skupa bilo nevjerojatno iskustvo s kojim smo dodatno sazrijeli kao ljudi i kao glazbenici. Ovih deset pjesama je uspjelo ostaviti dubok trag u nama, nadamo se da će ih naši slušatelji doživjeti s jednakim intenzitetom", kažu iz benda.

NLV - "You"

NLV, publika i struka prati već nekoliko godina, a cijela priča krenula je 2013. godine kada su se troje prijatelja na sceni pojavili kao jedno od najupečatljivijih kantautorskih iznenađenja. Iako su krenuli kao tročlani bend, trenutačno djeluju u postavi Nikol Ćaćić, Luka Šipetić, Vedran Grubić, Roni Nikolić i Silvio Bočić.

2014. godine Nikol, Luka i Vedran su, u suradnji s producentom Marijanom Jelenićem iz benda Nola, objavili hvaljeni prvi EP-u "...and who are you?" koji je ponudio novi kantautorski zvuk i kolekciju akustičnih indie pjesama. Ujedno je obilježje pjesama predivan glas Nikol, čija emotivnost i snaga podsjećaju na savršenu kombinaciju Tracey Thorn (Everything but the Girl) i Terese Salgueiro (Madradeus).

Nekoliko singlova i koncerata kasnije, svjetlo dana je ugledao i njihov prvi album "NLV", koji će koncertnu promociju imati krajem siječnja iduće godine. Za vizualni identitet albuma zaslužni su Oleg Šuran i Jelena Perišić.

NLV - Sisters of the Sun

"Pjesme su nastajale isto kao i do sada. Netko od nas napiše pjesmu i onda ju svi zajedno razrađujemo dok ne budemo zadovoljni. Zanimljivo je bilo to što smo svaku od ovih pjesama mijenjali iz akustičnog u bendovski aranžman, tako da smo si dali poprilično puno posla. Isplatilo se u svakom slučaju, jer smo dobili to što smo htjeli i to što smo si zamislili. Sada uglavnom želimo raditi nove pjesme, jer i njih se nakupilo, a uz to uživati u nadolazećim koncertima!", zaključili su NLV.

Facebook
Bandcamp

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • www.entrio.hrhttp://www.entrio.hr/

  • Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

  • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb

  • Atlas, Teslina 7, Zagreb

  • Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb

  • Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb

  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

  • Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb

  • Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb

  • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb

  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

 

Organizator koncerta je YEM.

07.12.2016. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh