« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NESTAŠNI DAVOR

Njemački sud kaznio Šukera s 8000 eura zbog pronevjere

Šuker je u utorak ujutro na sudu priznao da je u veljači na letu iz Milana u London u pretincu za časopise ispred svog sjedala pronašao četiri drevna grčka zlatnika i zadržao ih za sebe

Fotografija vijesti
Više o

Davor Šuker

,

pronevjera

,

zlatnici

Slavni hrvatski nogometaš Davor Šuker kažnjen je u Njemačkoj s 8000 eura zbog pronevjere počinjene prisvajanjem četiri vrijedna grčka zlatnika koje je u veljači našao u zrakoplovu British Airwaysa na letu iz Milana u London, prenosi Hina.

Šuker je u utorak ujutro na sudu priznao da je u veljači na letu iz Milana u London u pretincu za časopise ispred svog sjedala pronašao četiri drevna grčka zlatnika i zadržao ih za sebe. Očito ih je putnik na prethodnom letu ostavio tamo, navodi Bavarski radio.

Šuker ih je poklonio prijateljici u Muenchenu, gdje mu je prebivalište. Ono što je dovelo do pronevjere jest činjenica da se ta prijateljica raspitala za vrijednost novčića kod jednog stručnjaka, koji je znao da vlasnik traga za novčićima vrijednim 25.000 eura, pa je obavijestio policiju.

Šuker je rekao na sudu kako nije ni pomislio da bi ti novčići mogli vrijediti 25.000 eura, te da nije mogao pretpostaviti da u putničkom zrakoplovu netko ostavi takvu vrijednost. Šuker ima kriminalni dosje zbog pokušaja utaje poreza, navodi Bavarski radio.

Tužitelj je tražio kaznu zatvora od jedne godine uvjetno. Sud je osudio hrvatskog nogometaša da plati kaznu od 100 dnevnica po 80 eura, pretpostavljajući da je Šukerova dnevnica 80 eura.

Poznavatelji su ocijenili da je kazna iznenađujuća, jer je Šuker igrao preko 10 godina u međunarodnom nogometu za godišnje plaće u milijunskim iznosima, ističe Bavarski radio. Za usporedbu, radio navodi kako je bivši njemački nogometaš Oliver Kahn u travnju morao platiti 125.000 eura kazne, jer je dizajnersku odjeću prokrijumčario preko granice.

Davor Šuker, jedan je od najpoznatijih hrvatskih nogometaša u svijetu, 90-ih je godina igrao za klubove kao što su Sevilla FC, Real Madrid i Arsenal, a 1998. bio je najbolji strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. Od 2001. do 2003. igrao je za TSV 1860 Muenchen, u kojem je završio svoju nogometnu karijeru.

05.10.2011. 08:35:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    igrice
    05.10.2011. 19:33
    zašto ja ne mogu ništa pronaći? :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh