« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ŠTO JE PRAVI UZROK?

Njemačka u strahu, bakterija E. coli uzela 11 žrtvu

Enterohemoragična E. coli patogeni je oblik ove bakterije koja može izazvati proljev, hemolitičko-uremički sindrom i smrtonosni ishod

Krastavci
Krastavci (Deviantart)
Više o

Njemačka

,

bakterije

,

krastavci

,

Enterohemoragijska E. coli

U Njemačkoj je u ponedjeljak umrla jedanaesta osoba zaražena bakterijom escherihijom coli, dok ne samo njemačke već i europske zdravstvene vlasti traže uzrok bakterijske zaraze za koju se vjeruje da je povezana s konzumiranjem sirovog povrća, javlja Hina. Sumnja se da su za epidemiju krivi krastavci uvezeni u Njemačku iz Španjolske.

Najnovija žrtva enterohemoragične escherichije coli (EHEC) je 91-godišnja žena. Iako je u Njemačkoj umrlo jedanaest žrtava te bakterije, Institut Robert Koch priznaje samo tri smrtna slučaja koja se direktno pripisuju EHEC-u. Enterohemoragična E. coli patogeni je oblik ove bakterije koja može izazvati proljev, hemolitičko-uremički sindrom i smrtonosni ishod.

Institut je potvrdio da je 319 pacijenata zaraženih EHEC-om razvilo ozbiljne bubrežne probleme, tj. hemolitičko uremički sindom (HUS) koji je potencijalno smrtonosan. Ravnatelj odjela za renologiju u Ludenscheidu Jan Gall je izjavio da se godišnje zabilježi oko 1.000 slučajeva ECEH-a, dok je sada u samo 10 dana zabilježeno oko 1.200.

30.05.2011. 17:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh