« Svijet
objavljeno prije 13 godina
SRBIJA:

Mladić će biti izručen u sljedeća četiri dana

Slanje žalbe poštom je samo odugovlačenje, to je pokušaj kupovine još jednog dana, kaže Slobodan Homen

Haag
Haag (Arhiva)
Više o

Haški sud

,

Ratko Mladić

,

Slobodan Homen

Uhićeni haaški optuženik Ratko Mladić u sljedeća četiri dana, računajući od danas, mogao bi biti izručen Haaškom sudu (ICTY), rekao je državni tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa i koordinator za odnose s javnošću srbijanske vlade Slobodan Homen, piše Hina.

Proces izručenja bi, kako je rekao Homen gostujući na radiju B92, mogao trajati najmanje dva, a najviše četiri dana. Po riječima Homena, ako do danas u 17 sati sud ne dobije žalbu na rješenje o ispunjenosti uvjeta za izručenje Mladića, potrebno je pričekati još 24 sata kako bi se provjerilo je li žalba uopće poslana.

''Slanje žalbe poštom je samo odugovlačenje. To je pokušaj kupovine još jednog dana. Ovo nije prvi slučaj. Isto je bilo i s Radovanom Karadžićem, kada je odvjetnik tvrdio da je predao na pošti pa onda toga nigdje nije bilo. Spekuliralo se je li izgubljeno, a na kraju je sudac, što će se vjerojatno dogoditi i u ovom slučaju, u roku od 24 sata nakon proteka roka za prijem žalbe, ustvrdio da nije ni uručena'', naveo je Homen.

Dodao je kako navode žalbe razmatra kazneno izvanraspravno vijeće te da se ne može pretpostaviti šta će u njoj pisati, ali da će se sadržaj vjerojatno odnositi na psihofizičko stanje Mladića.

Govoreći o zdravstvenom stanju Mladića, Homen je kazao kako je procjenu njegova zdravstvenog stanja obavio konzilij liječnika i da je sve ostalo marketing te da ministarstvo pravosuđa, koje potpisuje odluku o ekstradiciji, prihvaća odluke suda.

30.05.2011. 19:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh