« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Njega kose nakon sunca i mora

Sunce i more isušuju nam kosu do krajnjih granica: donosimo savjete kako izbjeći 'slamu' i zadržati savršenu kosu!

Kako njegovati kosu
Kako njegovati kosu (DeviantArt)
Više o

kosa

,

lijepa kosa

,

njega kose

,

savjeti

Sunce i more učine svoje i isuše nam kosu do krajnjih granica pa se s godišnjeg vratimo sa slamom. Kako to izbjeći?

Suhi i ispucali vrhovi ili izblijedjela boja samo su neki od tragova sunca i soli koju na vašoj kosi ostavlja more.

Pretjerano izlaganje sunčevim zrakama, osim opasnosti za vašu kožu, uzrokuje i niz opasnosti za vašu kosu. Ukoliko želite zabljesnuti na plaži, savjeta nikad dosta! Pa krenimo redom. Prije ljetovanja topla je preporuka da svratite bar na masku kod omiljenog frizera. 

"Individualno pristupamo svakoj kosi i svaka kosa se individualno tretira prije ljeta. Za ljetne dane koji su tretirani suncem soli, klorom, pijeskom, tada je kosa najizloženija suhoći i strukturalnim oštećenjima", rekla je Mateja Lopac, frizerka Ruža Institut Kerastase.

"Koristimo nutritiv liniju koja je bogata lipidima, cvjetnim mirisima da je pripremo za izlaganje suncu", dodala je ona.

Dobro je podšišati i vrhove kod frizera, a u kućnoj radinosti može se napraviti i maska. Stari recept naših majki kaže - uzmite dva jaja, malo maslinovog ulja, sok od jednog limuna i šalicu čaja od koprive. Napravite kupku koju stavite na kosu i držite nekoliko sati. Rezultati će se vidjeti odmah kad kosu isperete.

Ako nemate vremena za to, prepustite se u ruke stručnjacima. Buster je totalni hit. Proizvod koji intenzivno hrani kosu i daje joj sjaj.

"Taj ritual se zadržava u kosi tri pranja pa se postepeno ispire", tvrdi Mateja.

Ovu hranjivu masku preporuča se napraviti barem tjedan dana prije izlaganja suncu. 
Majke i bake preporučile bi nam i čičkovo ulje koje se stavlja na vrhove kose. Provjereno - čuda čini. Kosu ćete sačuvati i ako umjesto gumica, koristite kopče za kosu i velike šešire. Sa sobom na plažu obvezno ponesite i sprej za zaštitu od UV zraka. Baš kao što to frizeri rade prije feniranja. 

"Prije feniranja ćemo staviti termičku zaštitu iz nutrtiv linije da štitimo od topline i da je podatna za feniranje", otkrila je frizerka.

Jer suh i topao zrak najveći je neprijatelj kosi, zato nakon svakog pranja na nju obavezno nanesite zaštitu.

S ovakvom sjajnom i zdravom kosom bit ćete primjećeni, a ono najvažnije, i zdravi. Jer ukoliko se pridržavate ovih zlatnih savjeta na jesen nećete morati -  "pod škare".

13.07.2016. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh