« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VLADIMIR ŠEKS

Nisam očekivao takav zamah kriminala i korupcije

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora, koji je i prije 19 godina bio na toj dužnosti, izjavio je da tada nije ni pomišljao, da će se dogoditi tako krupne deformacije

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (CROPIX)
Više o

Vladimir Šeks

,

korupcija

,

kriminal

,

Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Uz napomenu kako "naknadno poniranje u prošlost slabo pomaže", Vladimir Šeks rekao je u intervjuu što je večeras objavljen u Dnevniku Nove-tv, kako je sigurno da je tada "trebao biti malo oprezniji i malo više odčitavati određene signale jer smo mi, jednostavno u tom idealizmu, zanemarili da u toj mjeri ima organiziranih grupnih klanovskih interesa koji su, klanjajući se 'zlatnom teletu' teško ponizili istinske hrvatske branitelje i idealiste koji su stvarali i gradili hrvatsku državu".

Dodavši da "svako stvaranje države prati euforija, a ona smanjuje kritičnost", Šeks je istaknuo: "Na svu sreću, a rekao bih i u zadnjem trenutku, hrvatska vlada i politika te predsjednica vlade i odgovorni ljudi u Hrvatskoj, koji danas odlučuju o njezinoj sudbini, shvatili i razumjeli te pokrenuli doista čvrstu i odlučnu bitku, a uhvatili smo zadnji vagon zadnjega vlaka".

Na novinarsko pitanje kako uvjeriti mlade, koji bi na idućim parlamentarnim izborima trebali prvi put glasovati, da na izbore i iziđu, Šeks je odgovorio da mlade ljude treba uvjeriti da idu na izbore bez obzira na to za koga će glasovati jer je to njihova zemlja, njihova domovina, njihova država i oni trebaju ponijeti breme odgovornosti za budućnost Hrvatske.

Kako pak Hrvatskoj vratiti osmijeh, na to pitanje Šeks je odgovorio da se hrvatska politika treba potpuno iskreno obratiti cijelom narodu, a misli da to hrvatska politika sada i radi, te da je ta iskrenost nužna.

Istaknuo je kako je nužno i priznati pogreške, a na novinarsku primjedbu znači li to i tražiti oprost, odgovorio je kako "na stanoviti način treba tražiti i oprost radi ne-budnosti i nečinjenja".

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da se "Hrvatska doista našla u zadnjem trenutku da kaže dosta" te da je "sada ili mi ili oni", a što se tiče ishoda borbe protiv korupcije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks siguran je da ćemo to biti "mi, a ne oni". (hina/metro-portal)

 

08.10.2010. 22:36:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh