Metro-portal.hr

objavljeno 08.10.2010. 22:36:47
VLADIMIR ŠEKS

Nisam očekivao takav zamah kriminala i korupcije

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora, koji je i prije 19 godina bio na toj dužnosti, izjavio je da tada nije ni pomišljao, da će se dogoditi tako krupne deformacije

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (CROPIX)

Uz napomenu kako "naknadno poniranje u prošlost slabo pomaže", Vladimir Šeks rekao je u intervjuu što je večeras objavljen u Dnevniku Nove-tv, kako je sigurno da je tada "trebao biti malo oprezniji i malo više odčitavati određene signale jer smo mi, jednostavno u tom idealizmu, zanemarili da u toj mjeri ima organiziranih grupnih klanovskih interesa koji su, klanjajući se 'zlatnom teletu' teško ponizili istinske hrvatske branitelje i idealiste koji su stvarali i gradili hrvatsku državu".

Dodavši da "svako stvaranje države prati euforija, a ona smanjuje kritičnost", Šeks je istaknuo: "Na svu sreću, a rekao bih i u zadnjem trenutku, hrvatska vlada i politika te predsjednica vlade i odgovorni ljudi u Hrvatskoj, koji danas odlučuju o njezinoj sudbini, shvatili i razumjeli te pokrenuli doista čvrstu i odlučnu bitku, a uhvatili smo zadnji vagon zadnjega vlaka".

Na novinarsko pitanje kako uvjeriti mlade, koji bi na idućim parlamentarnim izborima trebali prvi put glasovati, da na izbore i iziđu, Šeks je odgovorio da mlade ljude treba uvjeriti da idu na izbore bez obzira na to za koga će glasovati jer je to njihova zemlja, njihova domovina, njihova država i oni trebaju ponijeti breme odgovornosti za budućnost Hrvatske.

Kako pak Hrvatskoj vratiti osmijeh, na to pitanje Šeks je odgovorio da se hrvatska politika treba potpuno iskreno obratiti cijelom narodu, a misli da to hrvatska politika sada i radi, te da je ta iskrenost nužna.

Istaknuo je kako je nužno i priznati pogreške, a na novinarsku primjedbu znači li to i tražiti oprost, odgovorio je kako "na stanoviti način treba tražiti i oprost radi ne-budnosti i nečinjenja".

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da se "Hrvatska doista našla u zadnjem trenutku da kaže dosta" te da je "sada ili mi ili oni", a što se tiče ishoda borbe protiv korupcije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks siguran je da ćemo to biti "mi, a ne oni". (hina/metro-portal)

 

08.10.2010. 22:36:47
http://metro-portal.hr/nisam-ocekivao-takav-zamah-kriminala-i-korupcije/49456/