« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TRAŽENJE ODGOVORA

Nisam ja, ti si - saznajte zašto je propala vaša veza

Prošlo je već dosta vremena otkako ste prekinuli vezu, ali još uvijek niste sigurni što se točno dogodilo, budući da vam se bivši partner odbija javiti? Evo zanimljivog rješenja

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

prekid veze

,

dating

„Jednostavno smo se udaljili jedno od drugog", poručili su nedavno Seal i Heidi Klum objašnjavajući svoju odluku za razvodom. I dok se ovaj slavni par rastaje sporazumno i prijateljski, velika većina drugih ljudi naprosto nisu te sreće, zbog čega im uglavnom uvijek na kraju nedostaje ono što Amerikanci zovu „closure", odnosno nekakvo konačno objašnjenje zbog čega su stvari pošle po zlu.

Upravo je to bila ideja vodilja tvorcima web stranice i aplikacije za smartphone WotWentWrong, čija je glavna svrha ponovno spojiti ljude koji su nekoć bili par, ali ne zbog toga da opet budu skupa, već u namjeri da im, uz posredovanje, ponudi detaljni „izvještaj" o propaloj vezi.

Koristeći se posebnim obrascima, „zbunjena" strana šalje pismo onoj drugoj osobi i moli ju da joj objasni zbog čega je veza završila tako kako jest.

11 trenutno dostupnih obrazaca nude različite stilove - od onog poniznog, preko cool pristupa, pa sve do pomalo prijetećeg.

Jedan od najzanimljivijih svakako je „laskavi" obrazac, koji drugoj osobi ponudi cijeli niz komplimenata i pozitivnih stvari prije negoli zada konačni udarac, primjerice: „Mislim da si ti fantastična osoba. Bilo nam je stvarno super. Nažalost, očito je nešto pošlo po zlu".

Ukoliko mislite da to nije najbolji pristup za vašeg bivšeg, pokušajte s filozofskim pristupom: „Mislim da je Benjamin Franklin jednom rekao kako ulaganje u znanje uvijek daje najveće kamate. Upravo zbog toga željela bih znati što se to dogodilo s nama."

Naravno, ovo su samo predlošci i tvrtka potiče korisnike da ih dopune svojim osobnim porukama, pritom im pružajući svu potrebnu pomoć i savjete.

Jednom kad korisnik završi pismo, ono se e-mailom šalje bivšem/bivšoj, kojemu onda na raspolaganju također stoji set predložaka pomoću kojih može odgovoriti na „upit".

Stranica napominje kako je aplikacija posebice korisna ljudima koji odu na spoj ili dva s nekom osobom, koja im se nakon toga više nikad ne javi.

Iako zasigurno neće promijeniti svijet niti način na koji „obavljamo" prekide veza, svakako se radi o zanimljivom konceptu, a budući da je besplatno, svakako preporučamo da sami isprobate.

25.01.2012. 08:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh