« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
SANADER TVRDI:

Nije potreban rebalans proračuna za dogovor o poljoprivredi

Premijer je u dvije rečenice komentara dogovora s poljoprivrednicima pokazao svu bijedu Vladine politike.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

poljoprivreda

,

Božidar Pankretić

,

rebalans proračuna

,

prosvjed mljekara

Premijer Sanader danas je izjavio kako za realizaciju jučerašnjeg dogovora predstavnika Vlade i seljaka neće biti potreban novi rebalans proračuna, nego će se novac osigurati na stavkama ministarstva financija i poljoprivrede.

"Za ovaj dogovor ministarstva će morati dobro pretresti sve stavke i pronaći sredstva", rekao je Sanader upitan za komentar izjave predsjednika HSS-a Josipa Friščića da Vlada nema novca za realizaciju dogovora s proizvođačima mlijeka.

Iz te izjave indirektno se može zaključiti kako je premijer sam potvrdio da ministarstva raspolažu dostatnim sredstvima da pokriju razna dugovanja prema građanima, ali da zbog manjka rada, ili nesposobnosti, to nisu u stanju učiniti dok se ne izađe na ulicu, a on sam pošalje svoje pregovarače da 'izglade probleme'.

Na pitanje zašto na jučerašnjim pregovorima nije bio ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, Sanader je odgovorio da je "kao dobar domaćin cijeli dan bio s europskom povjerenicom za poljoprivredu".

Ta izjava još je jedan pokazatelj tipa 'politike' koju vodi Sanaderova Vlada, a može se svesti na dobro domaćinstvo za goste iz EU, dok one koji svojim radom pune proračun možemo pustiti da dođu do ruba i jedini izlaz nađu u uličnom prosvjedu.

Još samo da nam je znati koga je to tijekom više od mjesec dana studentskih prosvjeda 'dobro ugošćavao' ministar Primorac koji se nije udostojio pozabaviti problemima u svom resoru, i priča će biti potpuna.

Prema premijerovim izjavama ukratko bi se moglo zaključiti da novca svuda ima, ali nekako ne nalazi put do onih kojima je namijenjen. Pitamo se, gdje sav taj novac stoji ili nestaje i zašto za loš, odnosno nikakav posao njegovog 'usmjeravanja' nitko od odgovornih do sada nije odgovarao?

12.06.2009. 14:12:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh