« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NI JEDNE NEMA BOLJE...

Nema zabrane 'anti-gay' prosvjeda

Policija neće zabraniti skup na koji su pozvani 'svi nacionalisti, domoljubi, ustaše, fašisti, nacional-socijalisti i skinheadsi'

(screenshot/hrvatskinacionalisti.org)
Više o

Zagreb Pride

,

neonacisti

,

Hrvatski nacionalisti

,

anti-gay pride

,

HČSP

Najavljen 'anti-gay' prosvjed koji bi se paralelno sa Zagreb Prideom ove subote trebao održati na Trgu bana Jelačića policija usprkos jasnim mrziteljskim stavovima i pozivima neće zabraniti, ali iz MUP-a poručuju da neće tolerirati nikakve oblike protupravnih ponašanja.

"Napravljena je sigurnosna procjena i skup na Trgu bana Jelačića neće biti zabranjen", poručuju iz policije i dodaju da će biti angažiran dovoljan broj policajaca koji će "sukladno svojim ovlastima poduzimati sve zakonom propisane mjere i neće tolerirati bilo kakva protupravna ponašanja".

Hrvatska čista stranka prava i udruga Hrvatski nacionalisti pozvali su "sve nacionaliste, domoljube, ustaše, fašiste, nacional-socijaliste, skinheadse i ostale koji imaju hrabrosti" da se ujedine protiv homoseksualaca i "svi zajedno uklone tu pošast", ističući da je riječ o mirnom i prijavljenom prosvjedu u kojem bi organizatori snosili odgovornost u slučaju bilo kakvih ekscesa.

SDP-ovci su 'anti-gay' prosvjed nazvali i prvim pravim neonacističkim skupom u Hrvatskoj, no organizatori su to odbacili.

Ne znamo tko je u policiji zadužen za sigurnosne procjene, ali vjerojatno ili ne zna svoj posao ili ne zna ništa o povijesti jer je prilično lako predočiti što bi to na Trgu mogli, ili htjeli, raditi ustaše, fašisti, nacional-socijalisti 'i ostali koji imaju hrabrosti'.

12.06.2009. 13:46:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh