« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Nije dobro nastaviti 'prepucavanje' Srbije i Hrvatske

Moramo razgovarati kao susjedi jer smo jasno rekli da podupiremo put svih naših susjeda u EU, izjavila je premijerka o rastu tenzija na liniji Mesić-Tadić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Švoger/Cropix )
Više o

Srbija

,

Stjepan Mesić

,

Boris Tadić

,

Republika Srpska

,

Jadranka Kosor

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor ocijenila je u petak u Virovitici da Srbija i Hrvatska ne trebaju nastaviti s polemikama već svoje odnose graditi u duhu dobrosusjedskih odnosa.

"Mislim da nije dobro nastaviti 'prepucavanja' jer to vodi dizanju tenzija. Bez obzira na iznimno tešku prošlost moramo nastaviti živjeti u duhu dobrosusjedskih odnosa", odgovorila je Kosor, zamoljena da komentira najave srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će u Vijeću sigurnosti UN poslijepodne govoriti o izjavi hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da bi u slučaju referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz BiH poslao vojsku da intervenira.

Ona je danas Virovitici otvorila 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2010.

"Ako se govori o odnosima Hrvatske i Srbije, moramo razgovarati kao susjedi. Jasno smo rekli da podupiremo europski put svih naših susjeda, svih država jugoistočne Europe", kazala je Kosor. (hina/metro-portal)

22.01.2010. 17:48:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh