« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CJELOVITO INFORMIRANJE

Ana Knežević tvrdi da nije ilegalno pribavila imovinsku korist sindikatu

Knežević tvrdi da je lokal od 620 četvornih metara u Splitu kupljen sindikalnim novcem 1987., a SSSH je upisan u zemljišne vlasničke knjige

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

SSSH

,

Ana Knežević

,

zloporaba ovlasti

,

Skladgradnja

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ana Knežević, protiv koje je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu tereteći je da je prodala nekretninu u vlasništvu RH i tako tom sindikatu pribavila nepripadajuću imovinsku korist, objavila je danas priopćenje u kojemu tvrdi kako to nije točno.

U priopćenju objavljenom radi, kako ističe, cjelovitog informiranja javnosti, koja je obaviještena o optužnici, Knežević tvrdi da sindikatu nije pribavila nepripadajuću imovisnku korist jer je lokal od 620 četvornih metara u Splitu, na Bedemu Priuli, kupljen sindikalnim novcem 1987., a SSSH je upisan u zemljišne vlasničke knjige.

U vezi s navodom da je nekretnina Skladgradnji prodana 2006. za 618.280 eura, što je znatno ispod stvarne vrijednosti, ističe da je riječ o obvezi iz ugovora sa Skladgradnjom iz 2002. godine, a da je ta tvrtka posebnim sporazumom uz ugovor potpuno i o svojem trošku preuzela obvezu sređivanja imovinsko-pravnog statusa nekretnine kao i sve rizike i pravne posljedice koje bi mogle teretiti SSSH. U skladu s tim, tvrdi Knežević, kupac se obvezao platiti moguću razliku jer bi to bila šteta koju bi trpio SSSH.

Ukupni iznos za koji je prodan Bedem (618.279,25 eura) pohranjen je na poseban račun i oročen u očekivanju konačne podjele sindikalnih nekretnina i danas je na tom računu, pa prema tome SSSH nije ostvario nikakvu protupravnu korist, ističe u svojem priopćenju predsjednica SSSH.

Uz priopćenje Ana Knežević je priložila i kronologiju postupanja sa sindikalnim nekretninama od osamostaljenja Hrvatske. U njoj, među ostalim, navodi kako je vlada iskoristila neslaganje sindikalnih središnjica kad je riječ o podjeli imovine i veliki dio sindikalne imovine upisala u svoje vlasništvo. Knežević pritom ističe da je Hrvatska jedina od bivših socijalističkih zemalja u kojoj su sindikalne nekretnine nacionalizirane. (hina/metro-portal)

22.01.2010. 17:29:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh