« Svijet
objavljeno prije 15 godina
VRHOVNI VOĐA:

Nije bilo prijevare, Iranci su izabrali koga su željeli

Islamska Republika ne vara, a razlika u glasovima je bila 11 milijuna pa ne postoji mogućnost prevare, poručio je ajatolah Ali Hamnei

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Ali Hamnei

,

iranski izbori

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u svojoj propovijedi petkom u Teheranu je poručio da je narod za predsjednika Irana izabrao koga je želio, te da nije bilo prijevare na prošlotjednim predsjedničkim izborima U propovijedi koju je održao na teheranskom sveučilištu, iranski vrhovni vođa istaknuo je da su "izbori održani 12. lipnja potvrdili povjerenje naroda u islamsku vlast", zahvaljujući iznimno visokom odazivu birača od 85 posto, javlja France Presse.

"Kako se može izvesti prijevara s 11 milijuna glasova?", zapitao se Hamnei, dodavši da se protivi prosvjedima i da neće prihvatiti nikakve nezakonite inicijative.Ajatolah je tijekom govora napomenuo i kako su stajališta ponovno izabranog predsjednika Ahmadinedžada bliža njegovim stajalištima. U propovijedi u kojoj već tradicionalno obrađuje vjerske teme, ajatolah nije izravno govorio o prosvjedima. Na televizijskim snimkama moglo se vidjeti Ahmadinedžada kako sluša Hamneijev govor.

Vrhovni iranski vođa pozvao je na smirivanje prosvjeda i na potrebu da iransko revolucionarno društvo postigne "mir u duši", budući da je "pravi put teško pronaći ako je čovjek uznemiren. Neprijatelji Irana udaraju na zakonitost islamskog društva postavljajući pitanja o izborima i o njihovoj vjerodostojnosti prije i poslije glasovanja", kazao je Hamnei.

Izvor: Hina

19.06.2009. 13:04:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh