« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NE DOLAZI U OBZIR

Nicolas Sarkozy ne odustaje od mirovinske reforme

Unatoč štrajkovima i prosvjedima diljem Francuske, predsjednik Sarkozy ne odustaje od spuštanja dobne granice za odlazak u mirovinu

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francuska prosvjed

,

Troll face

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy dan poslije štrajkova i prosvjeda diljem zemlje protiv mirovinske reforme poručuje da neće odustati od pomicanja dobne granice za prijevremenu mirovinu sa 60 na 62 godine.

"Ne dolazi u obzir odustajanje" od povećanja najniže dobne granice za umirovljenje, poručio je u izjavi objavljenoj prije sastanka sindikalnih čelnika koji trebaju odlučiti o novim prosvjedima.

Sarkozy je najavio da će njegovi ministri pripremiti neka poboljšanja - proširiti popis teških zanimanja, koja će zbog lošeg utjecaja na zdravlje radnika biti izuzeta iz novog zakona. Također će radnici koji su počeli raditi prije 18 godina i dalje moći u mirovinu sa 60 navršenih godina života ako su prikupili dovoljan broj godina radnog staža.

U utorak su prosvjedi protiv reforme mobilizirali u cijeloj zemlji 1,12 milijuna ljudi, tvrdi policija, odnosno 2,7 miljuna prema sindikatima. U srijedu popodne sindikati će odlučiti o novim prosvjedima. (hina/metro-portal)

08.09.2010. 14:07:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh