« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
PLAVA OKTAVA

Nezaboravni Feng i Mahlerova Peta

Ning Feng pružit će posjetiteljima nezaboravno iskustvo svojim adrenalinskim izvedbama

Ning Feng
Ning Feng (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Plava oktava

,

Uroš Lajovic

,

Ning Feng

Rođen je u Chengduu u Kini, gdje je u četvrtoj počeo učiti violinu. Godine 2003. postao je prvi student Londonske kraljevske akademije koji je za završni recital primio stopostotnu ocjenu. Odmah potom primljen je za asistenta na toj prestižnoj glazbenoj ustanovi.

Pobjednik je jednoga od najvećih violinističkih natjecanja - Paganini u Genovi 2006. godine. Otad nastupa širom svijeta: samo 2007. gostovao je u Bostonu, New Yorku, Tokiju, Pekingu, Rimu, Moskvi i Berlinu.

Bez ikakve sumnje Ning Feng je jedna od najblistavijih mladih zvijezda recentne sezone Zagrebačke filharmonije, a da su njegove adrenalinske izvedbe doista nezaboravne, potvrdit će u petak 11.2. u Plavoj oktavi!

Uz Zagrebačke filharmoničare predstavit će se u 4. violinskom koncertu violinističkog superstara - Niccoloa Paganinija, a ovo virtuozno djelo izvest će na violini uglednog bonnskog graditelja Petera Stefana Greinera iz 2007. godine.

Zagrebačkim filharmoničarima ravnat će maestro Uroš Lajovic, a u drugom dijelu koncerta izvest će 5. simfoniju u cis-molu Gustava Mahlera, kojom će Zagrebačka filharmonija započeti obilježavati 100. obljetnicu smrti ovog velikog bečkog skladatelja i dirigenta.

Veličanstveno remekdjelo posebno se pamti po uvodnom signalu trube i slavnom Adagiettu, a sve ostavlja bez daha koliko glazbom, toliko i emocionalnim rasponom. Golemih proporcija, u trajanju preko punog sata, posrijedi je ostvarenje jedinstveno u povijesti simfonijske glazbe, za koje je veliki Herbert von Karajan jednom rekao da pruža "izvantjelesno iskustvo".

Za sve koji su spremni na povećanu dozu glazbenog adrenalina - dođite i doživite Lajovica, Paganinija i nezaboravnog Fenga, Mahlera i veličanstvenu Petu. Jedno je sigurno: Nećete požaliti!

08.02.2011. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh