« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PRESTRAŠNO

Nevrijeme odnijelo 15 ljudskih života u Makedoniji

Makedonski Plusinfo.mk prenosi danas da je u nevremenu koje je u subotu navečer zahvatilo Skoplje i okolicu nastradalo najmanje 15 osoba

Poplave poput nedavnih u Bosni i Hrvatskoj, ovoga su puta pogodile Makedoniju
Više o

poplave

,

nevrijeme

Makedonska policija objavila je da je najmanje 15 osoba poginulo je u olujama i poplavama koje su sinoć pogodile Makedoniju.

Makedonski Plusinfo.mk prenosi da se broj žrtava popeo na 22, dok se šest ljudi vodi kao nestalo, ali službenih potvrda nema. Žrtve su različite starosti i njihova identifikacija je u toku, a potvrđeno je da su iz područja Sinđelića, Stajkovaca i Smilkovaca, navodi Plusinfo.mk. Najteže je stradalo sjevernoistočno područje Skopja.

Reuters javlja, pozivajući se na neimenovanog policijskog službenika, da je nekoliko osoba poginulo u poplavama tokom noći u Skoplju, uz napomenu da lokalni mediji javljaju da je 15 osoba izgubilo život. Prema informacijama koje je jutros objavio makedonski Hidrometeorološki zavod, u Skoplju je u posljednja 24 sata izmjereno je 93 litra vode po kvadratnom metru.

Prema prognozama meteorologa, područje Makedonije će i danas ostati pod uticajem vlažne i nestabilne zračne fronte sa Sredozemlja Mediterana, koja će poslijepodne i navečer uzrokovati promjenljivo i nestabilno vrijeme sa grmljavinom, najprije u zapadnim, a potom i u središnjim i sjeveroistočnim dijelovima.

07.08.2016. 11:34:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh